• Business

    British Airways: Κανονικά οι πτήσεις τα Χριστούγεννα – Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων

    British Airways Boeing

    British Airways


    Ευχάριστα είναι τα νέα για τους επιβάτες της British Airways, καθώς η απεργία που είχαν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στα πληρώματα καμπίνας, για την ημέρα των Χριστουγέννων, ακυρώνεται.

    Όπως ανακοίνωσε η Unite, η ένωση των εργαζομένων, η απόφαση για την ακύρωση της απεργίας ελήφθη αφού έλαβε μια αναθεωρημένη πρόταση από την British Airways. Ταυτόχρονα ανεστάλη και η απεργία που σχεδίαζε το πλήρωμα για την επομένη των Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου. Όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας της Unite, Λεν Μακ Κλάσκι, η προσφορά θα τεθεί σε ψηφοφορία από τα μέλη της ένωσης.

    Η British Airways χαιρέτισε την ανακοίνωση. Η απεργία που είχε προκηρύξει η Unite είχε είχε την υποστήριξη 2.500 εργαζομένων, που εξυπηρετούν εγχώριες πτήσεις και πτήσεις του εξωτερικού.

    Ωστόσο, τα προβλήματα για τις αεροπορικές μεταφορές στη Βρετανία δεν πρόκειται να τελειώσουν έτσι εύκολα. Εκτός την απεργία των πληρωμάτων καμπίνας της British Airways, η οποία ανεστάλη, μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν ανακοινωθεί αυτόν τον μήνα στη Βρετανία από τους χειριστές αποσκευών, τους ελεγκτές εισητηρίων σε τρένα και μετρό, και τους υπαλλήλους του ταχυδρομείου που εξυπηρετούν πελάτες στον γκισέ.

    Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι είχε ασκήσει κριτική για το κύμα απεργιών που σημειώνεται στη Βρετανία ως απαράδεκτη πράξη η οποία δείχνει “περιφρόνηση” για τους απλούς ανθρώπους ενώπιον των Χριστουγέννων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Deutsche Bank: Μείωσε στο μισό το πρόστιμο για τη συμβολή της στην οικονομική κρίση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Kρατική παρέμβαση για τη διάσωση της Monte dei Paschi di Siena

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Brexit θα κάνει τις βρετανικές οικογένειες φτωχότερες το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ