• Business

    BT Group: Σχέδια για περικοπή 55.000 θέσεων εργασίας

    • NewsRoom

    O διευθύνων σύμβουλος της BT Group, Philip Jansen (bt.com)


    Να περικόψει έως και 55.000 θέσεις εργασίας έως το 2030 σχεδιάζει ο Όμιλος BΤ, ο παγκόσμιος πάροχος τηλεπικοινωνιών και δικτύων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να μειώσει τις δαπάνες και να αποκτήσει σταθερότητα.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνολικό εργατικό δυναμικό της BT, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και των εργολάβων, θα μειωθεί σε περίπου 75.000 – 90.000, ελαφρώς πάνω από 40%, από 130.000 που ήταν μέχρι το 2030, μόλις ο μεγαλύτερος διαχειριστής δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου ολοκληρώσει την πανελλαδική του ανάπτυξη οπτικών ινών.

    Μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης ινών, την ψηφιοποίηση του τρόπου λειτουργίας του και την απλούστευση της δομής του, ο όμιλος BT θα βασιστεί σε πολύ μικρότερο εργατικό δυναμικό και σημαντικά μειωμένη βάση κόστους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Philip Jansen.

    Σημειώνεται ότι τα έσοδα του ομίλου μειώθηκαν κατά 1% στα 20,7 δισ. λίρες και οι ελεύθερες ταμειακές ροές μειώθηκαν κατά 5% σε 1,3 δισ. λίρες,  λόγω της αύξησης των κεφαλαιουχικών δαπανών σε μετρητά.

    Ωστόσο, εμφάνισε αύξηση 5% στα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη για ολόκληρο το έτος κατά 7,9 δισεκατομμύρια λίρες  (10 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά την ανάπτυξη των συγκεκριμένων δικτύων οπτικών ινών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση στην ΕΚΤΕΡ για ανέγερση ξενοδοχείου στην Πάρο

    ΥΠΕΝ: Παράταση των έκτακτων μέτρων για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ