• Business

    Β. Ρέστης: Συγκρούστηκε φορτηγό πλοίο της ναυτιλιακής του στη Σαγκάη

    Βίκτωρ Ρέστης

    Βίκτωρ Ρέστης, επικεφαλής Golden Energy


    Ένα φορτηγό πλοίο της ναυτιλιακής Enterprises Shipping and Trading, συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, συγκρούστηκε με ένα άλλο φορτηγό πλοίο στα ανοικτά της Σαγκάης, στην Ανατολική Κινεζική Θάλασσα, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ανθρώπινες απώλειες.

    Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης 10/1, ενώ άγνωστες παραμένουν ακόμη οι αιτίες της σύγκρουσης.

    Τα δύο πλοία που συγκρούστηκαν είναι το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize Spartacus (χωρητικότητας 179.156-dwt και κατασκευής 2011) που ανήκει στο στόλο της ναυτιλιακής του κ. Ρέστη και το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize Stella Cherise (χωρητικότητας 177.832-dwt και κατασκευής 2010) που ανήκει στον όμιλο Stella Group και το διαχειρίζεται η ναυτιλιακή θυγατρική της Rizhao Steel, Cara Shipping, με έδρα τη Σιγκαπούρη.

    φορτηγό πλοίο Ρέστης
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Spartacus” της Enterprises Shipping & Trading είναι χωρητικότητας 179156.2-dwt και κατασκευής του έτους 2011

    Το γραφείο θαλάσσιας διάσωσης της Σαγκάης και η θυγατρική της Shanghai International Port Group (SIPG), Fuxing Shipping, έχουν στείλει ρυμουλκά για να βοηθήσουν το έργο της διάσωσης, που συνεχίζεται ακόμη.

    Σύμφωνα με τη Fuxing Shipping, η κατάσταση του Stella Cherise, το οποίο και υπέστη σοβαρές ζημιές στο κήτος του από τη σύγκρουση καθώς και εισροή νερού στο εσωτερικό του, έχει πλέον σταθεροποιηθεί και το πλήρωμα έχει αποβιβαστεί, ωστόσο οι εργασίες διάσωσης του πλοίου συνεχίζονται.

    φορτηγό πλοίο Ρέστης
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Stella Cherise” της Stella Group είναι χωρητικότητας 177.832-dwt και κατασκευής του έτους 2010

    Το πλοίο της Enterprises, δεν υπέστη σημαντικές ζημιές και έχει αγκυροβοληθεί κοντά στη Σαγκάη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γεωργιόπουλος: «Ναυάγησε» η πώληση ενός δεξαμενόπλοιου της ναυτιλιακής του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Αγόρασε κι άλλο πλοίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πρώτοι οι Έλληνες εφοπλιστές με συνολικό στόλο αξίας 84,079 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ