• Business

    Τι λένε οι Αμερικάνοι για το ελληνικό Χρηματιστήριο

    JP Morgan

    JP Morgan


    Σύσταση neutral για την ελληνική αγορά διατηρεί η JP Morgan, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η συμφωνία επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων πρόκειται να ”δώσει” βραχυπρόθεσμα ένα περιθώριο ανόδου για την αγορά, ωστόσο σε πιο μακροπρόθεσμη βάση διατηρείται η αβεβαιότητα.

    Όπως αναφέρει ο οίκος, η ελληνική αγορά δεν έχει μεταβληθεί την τελευταία πενταετία: Ολοκλήρωση ή καθυστερήσεις στην αξιολόγηση οδηγούν αντίστοιχα σε αύξηση ή μείωση της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, που με τη σειρά του οδηγεί σε επιτάχυνση ή επιδείνωση της ανόδου του ΑΕΠ και αντίστοιχα σε ράλι ή διόρθωση στο Χρηματιστήριο.

    Αυτή η δυναμική δεν έχει αλλάξει, αλλά επιβεβαιώθηκε ξανά μετά την ανοδική κίνηση στο ΧΑ, που ακολούθησε τη συμφωνία επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

    Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει λιγότερη λιτότητα και περισσότερες δομικές μεταρρυθμίσεις υποδηλώνει χαμηλότερους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα. Οι χαμηλότεροι στόχοι ήταν βασικό αίτημα του ΔΝΤ, κάτι που δείχνει ότι το ΔΝΤ σύντομα θα επιστρέψει στο πρόγραμμα, σημειώνει η τράπεζα.

    Το καλό και το κακό σενάριο
    Η JP Morgan τονίζει ότι οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται κοντά στο χαμηλό άκρο του πρόσφατου εύρους αποτίμησης ενώ παραμένει η αναδυόμενη αγορά με τις δεύτερες χαμηλότερες τοποθετήσεις από παθητικούς επενδυτές αναδυόμενων αγορών (GEM).

    Το θετικό σενάριο, είναι η συνέχιση της προόδου στο μέτωπο της αξιολόγησης, το περιθώριο ανόδου του ΧΑ διαμορφώνεται στο 41% ενώ αναμένεται πτώση των ομολογιακών αποδόσεων και μείωση της μεταβλητότητας στο ΧΑ.

     JP Morgan

    Το αρνητικό σενάριο, σε περίπτωση δηλαδή που δεν σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, είναι το περιθώριο πτώσης της αγοράς να διαμορφωθεί στο 18%, με αύξηση της μεταβλητότητας και των ομολογιακών αποδόσεων, σημειώνει ο οίκος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Revoil: Πούλησε και δεύτερο πλοίο της η Ariston και έμεινε μόνο με ένα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Προκοπίου: Χρονιά-ρεκόρ το 2016 για την Dynagas LNG Partners



    ΣΧΟΛΙΑ