• Business

    Θ. Πανταλάκης: Η Attica Bank θα χρηματοδοτήσει με 100 εκατ. ευρώ μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Attica Bank: Ξεκινά ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων, ζητούμενο οι δεσμευτικές προσφορές

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Η Attica Bank έχει στόχο να χρηματοδοτήσει με 100 εκατ. ευρώ μικρομεσαίες επιχειρήσεις φέτος – μέσα από τις συνεργασίες της με εθνικούς και υπερεθνικούς οργανισμούς – αλλά και να πετύχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, ιδίως δε των εξωστρεφών και καινοτόμων επιχειρηματιών με υψηλή τεχνογνωσία και ποιοτικά προϊόντα, μέσω ενός ευέλικτου δικτύου καταστημάτων, απαλλαγμένων από τα βάρη του παρελθόντος.

    Αυτό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank κ. Θόδωρος Πανταλάκης μιλώντας σε πελάτες της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των συναντήσεων που ξεκίνησε η διοίκηση με πελάτες της ανά την Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης και ο CEO κ. Πανταλάκης πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, συναντήθηκαν με στελέχη της τράπεζας και πελάτες και τους ανέπτυξαν διεξοδικά το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης που υλοποιείται, ενώ παρουσίασε παράλληλα τους στόχους και τις προοπτικές του τρέχοντος έτους.

    Ο κ. Πανταλάκης επισήμανε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των ενεργειών του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Attica Bank, καθώς το 70% των 220 προβλεπόμενων κινήσεων έχουν ήδη διεκπεραιωθεί.  Βασικός στόχος του σχεδίου ήταν η προσαρμογή στα ευρήματα του ελέγχου που είχαν διενεργήσει η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός.

    Ρουμελιώτης
    Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank

    Ο κ. Ρουμελιώτης στην ομιλία του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει, αλλά και ότι ο ισχυρός πυρήνας των δανειστών θα υποχωρήσει προς ένα ρεαλιστικότερο πρωτογενές πλεόνασμα.

    Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος  ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει απομείωση του χρέους  της Ελλάδας, καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει σε μακροχρόνια βάση με χρέος που ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ. Γνωστοποίησε δε ότι γίνεται «πάλη», στο πλαίσιο και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η άρση των capital controls  ή και η επέκταση των μέτρων που θα διευκολύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις στις προσπάθειές τους και την εξωστρέφειά τους.

    Ο κ. Ρουμελιώτης πρόσθεσε ότι ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών διευκρινίζοντας ότι στηρίζει αυτήν την εκτίμηση «στο γεγονός ότι με την ανάκαμψη της οικονομίας θα σταματήσει η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι τράπεζες θα μπορέσουν πιο εύκολα να χειριστούν το stock. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει πάρα πολύ το νομοθετικό πλαίσιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Ρουμελιώτης (Attica Bank): Η αξιολόγηση θα κλείσει με αμοιβαίες υποχωρήσεις δανειστών και Ελλάδας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξώδικο απέστειλε ο Ιβάν Σαββίδης στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Πάρτε πίσω τον χαρακτηρισμό «λαγός»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ΝΔ ξεκαθαρίζει: Δεν υπάρχει θέμα Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη. Τι εννοούσε ο πρώην Πρόεδρος



    ΣΧΟΛΙΑ