• Business

    Στο… τραπέζι ξανά το Grexit – Η Guardian μας φέρνει αντιμέτωπους με την “τέλεια καταιγίδα”

    • NewsRoom
    grexit


    Σε νέο δημοσίευμα του η Guardian γράφει πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τέλεια καταιγίδα, επαναφέροντας και αυτός με τη σειρά του τα σενάρια περί Grexit, σενάρια που επανήλθαν μέσω δημοσιευμάτων, αποκαλύψεων και δηλώσεων πολιτικών εντός και εκτός συνόρων.
    Η Ελλάδα κρύφτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας μιας σειράς γεγονότων, (μην ξεχνάμε πως οι αγρότες με τα τρακτέρ είναι πάλι στους δρόμους, η κοινωνία βρίσκεται στα κάγκελα) από το Brexit έως την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, όμως ο «επικός αγώνας» της χώρας κόντρα στην χρεοκοπία δεν σταμάτησε ποτέ και τώρα η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη μια φορά αντιμέτωπη με την τέλεια καταιγίδα. Οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές έχουν βαλτώσει και το φάντασμα του Grexit στοιχειώνει ξανά τη χώρα.
    Οι αναλυτές βλέπουν ένα επικίνδυνο αδιέξοδο και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η απόδοση του διετούς ομολόγου έχει αυξηθεί από 6% έως 10% σε λιγότερο από δύο εβδομάδες τρομάζοντας τους επενδυτές.

    Τον Ιούλιο η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει χρέος ύψους € 7,4 δισ φτάνοντας πιο κοντά στην χρεοκοπία καθώς έως τότε τα κρατικά ταμεία θα έχουν στερέψει.

    Το αδιέξοδο έχει μετατραπεί σε μια αντιπαράθεση καθώς οι πιστωτές απαιτούν πρόσθετα μέτρα λιτότητας μόλις λήξει το τρέχον πακέτο διάσωσης.

    Ο Τσίπρας επιμένει ότι δεν θα δεχθεί νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ και νέα μέτρα όμως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι απαραίτητη για την Ελλάδα που εξορίστηκε από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές και που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 9 Μαρτίου κλειδί για τη χώρα να ανακτήσει την πρόσβαση στην αγορά. Αν η προθεσμία χαθεί λίγοι πιστεύουν Αθήνα θα είναι σε θέση να κρατηθεί στη ζωή χωρίς τέταρτο πακέτο διάσωσης.

    Στην Guardian μίλησε ο Κώστας Παναγόπουλος της Alco λέγοντας «Αυτό που βλέπουμε είναι μια καταστροφή για την πραγματική οικονομία, διότι τα πάντα είναι σε αναμονή. Για άλλη μια φορά μιλάμε για οικονομική καταστροφή, για άλλη μια φορά μιλάμε για Grexit»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναστάτωση για χιλιάδες εργαζόμενους – Θα πληρώσουν διπλές εισφορές

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Αποστόλου «στηρίζει» τον αγώνα των αγροτών – Έχουν δίκιο αλλά…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σηκώνει το γάντι ο Καμμένος: «Απαξιώ να απαντήσω στον Τούρκο υπουργό Άμυνας»



    ΣΧΟΛΙΑ