• Business

    Στ. Τσαντάνης (Seanergy): Συμφωνία της ναυτιλιακής με τις τράπεζες για τις ρήτρες των δανείων της

    Σταμάτης Τσαντάνης Seanergy

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings Corp., συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη, ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζές της, με αντικείμενο την προληπτική αναβολή και άρση της εφαρμογής των κυριότερων χρηματοοικονομικών της ρητρών.

    Ειδικότερα, η εισηγμένη στο NASDAQ ναυτιλιακή, με βάση τις συμφωνίες που υπογράφηκαν, θα είναι ενήμερη από εδώ και στο εξής για όλους τους όρους και τις υποχρεώσεις κάτω από τις δανειακές της συμβάσεις μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Επιπλέον, η διοίκηση της Seanergy τόνισε το γεγονός ότι είναι απολύτως ενήμερη προς τις υποχρεώσεις της και δεν έχει παραβιάσει καμία χρηματοοικονομική ρήτρα των δανείων της.

    Από τη μεριά του, ο Σταμάτης Τσαντάνης, που διατελεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μία ακόμα σημαντική συμφωνία με τις τράπεζές μας επιτυγχάνοντας, προληπτικά, την αναβολή εφαρμογής των κυριότερων χρηματοοικονομικών μας ρητρών μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Η παραπάνω συμφωνία, προσδίδει σημαντική ευελιξία στη εκτέλεση του επιχειρησιακού μας σχεδίου, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο όπου παρατηρείται σημαντική άνοδος, τόσο της ναυλαγοράς όσο και των αξιών των πλοίων ξηρού φορτίου, καθώς προσδοκούμε να αυξήσουμε το μέγεθος του στόλου μας και να προσθέσουμε αξία στους μετόχους μας».

    Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr στις 8 Μαρτίου, η Seanergy ήλθε σε συμφωνία με μία από τις πιστώτριες τράπεζές της με σκοπό την πρόωρη αποπληρωμή μιας δανειακής σύμβασης με σημαντικό κέρδος για την εταιρεία και ενίσχυση της καθαρής της θέσης. Όπως ανακοίνωσε σχετικά η ναυτιλιακή, το κέρδος εκτιμάται στα 11,4 εκατ. δολάρια, ήτοι μείωση κατά 29% από το υπολειπόμενο ποσό της σχετικής δανειακής σύμβασης, ενώ η κίνηση αυτή πρόκειται να προσαυξήσει την καθαρή της θέση σε ποσοστό άνω του 30% σε προσαρμοσμένη βάση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάει για την απόλυτη κυριαρχία στην Hellenic Seaways ο Grimaldi – Οι δύο ανταγωνιστές του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο δυναμικό μπάσιμο Μαρινάκη για την εξαγορά της Nottingham Forrest, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χατζηπατέρας: Οι τσιμπημένες τιμές των VLGCs χαλάνε τα σχέδια της Dorian LPG



    ΣΧΟΛΙΑ