• Business

    Πως η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ…εκτόξευσε την Motol Oil. Εντυπωσιακή άνοδος της μετοχής

    • NewsRoom


    Προ ολίγων ημερών το mononews.gr σας είχε ενημερώσει για το ιδιαίτερα επιτυχημένο road Show στο Παρίσι της Τράπεζας Πειραιώς ΑΕΠΕΥ υπό τον έμπειρο Διαμιανό Παπακωνσταντινου. Το ενδιαφέρον των θεσμικών επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων και στην Motor Oil μια εταιρία με γερή κερδοφορία , εξαιρετικές προοπτικές και διορατικό management. Τις τελευταίες εβδομάδες η μετοχή της εταιρίας σημειώνει σημαντική άνοδο. Υπενθυμίζεται ότι η Credit Suise είχε αναθεωρήσει την τιμή στόχο στα 18 ευρώ στις αρχές Ιανουαρίου . Σήμερα η μετοχή ξεπέρασε τα 15 ευρώ από 13,30 που ήταν στις αρχές του έτους. Επέστρεψε δηλαδή  στα υψηλά της άνοιξης του 2008. Αποτέλεσμα, η περαιτέρω ενίσχυση της αποτίμησης στο 1,66 δις. ευρώ. Το ιστορικό υψηλο ήταν 2 δις. ευρώ.

    Στη μετοχή τοποθετούνται σταθερά ξένα χαρτοφυλάκια, με τα γαλλικά να έχουν έντονη παρουσία. Τονίζεται ότι οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει αυξημένο μέρισμα. Τα οικονομικά  μεγέθη ανακοινώνονται στις 13 Μαρτίου.

    Υπενθυμίζεται ότι η Motor Oil είχε ανακοινώνει ότι η θυγατρική της εταιρία MVU Brazos Corp. απέκτησε την 21η/12/2016 ποσοστό 100% των δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Brookshire Salt Dome Project στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από την εταιρία Texas Edwards Inc., με ημερομηνία αξίας 31/8/2016.

    Η MVU Brazos Corp. (εφεξής MVB – έδρα ΗΠΑ) είναι 100% θυγατρική της Motor Oil Vegas Upstream Limited (έδρα Κύπρος). Η Motor Oil Α.Ε. κατέχει το 65% των μετοχών της Motor Oil Vegas Upstream Limited, με το υπόλοιπο 35% να ανήκει στην εταιρία Vegas Oil and Gas Limited.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: UBS: Τι προβλέπουν οι αναλυτές της για ΕΛΠΕ και Motor Oil

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Motor Oil: Η Credit Suisse αυξάνει την τιμή ανά μετοχή στα 18 ευρώ. Τώρα είναι στα 13,8 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Motor Oil: Απέκτησε δικαιώματα εξόρυξης υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ