• Business

    Ποιος είναι ο «άγνωστος» επιχειρηματίας που αγόρασε το ξενοδοχείο Capsis στη Ρόδο

    • NewsRoom

    (Από αριστερά) Ο Νίκος Κούτρας μιλά για το ξενοδοχείο Akti στην Κω


    Έκλεισε και επίσημα το deal για την πώληση του ξενοδοχείου Capsis στη Ρόδο. Η μονάδα, σύμφωνα με  πληροφορίες, περνά στα χέρια του επιχειρηματία Νίκου Κούτρα, ο οποίος διαθέτει δύο ξενοδοχεία στην Κω, έναντι τιμήματος 30 εκατ. ευρώ.

    Τα τελευταία χρόνια η Eurobank, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρισκόταν το Capsis, προσπαθούσε να το πουλήσει ανεπιτυχώς. Η μεταβίβαση πρόκειται  να ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο, ενώ το ξενοδοχείο χρήζει ριζικής ανακαίνισης (τα κεφάλαια που απαιτούνται μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 20 εκατ. ευρώ).

    rhodes

    Στο διαγωνισμό της Eurobank είχαν δηλώσει συμμετοχή 26 ενδιαφερόμενοι. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν επτά επενδυτικές προτάσεις, μεταξύ των οποίων ο όμιλος ΛΑΜΨΑ με τον Πάνο Λασκαρίδη, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, ο όμιλος του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία Πήτερ Ηλιόπουλου ο οποίος έχει ξεκινήσει μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στη Λακωνία, ο όμιλος Σταματιάδη από τη Ρόδο και ο  Νίκος Κούτρας.

    kapsis

    Το ξενοδοχείο Capsis στη Ρόδο, που διαχειριζόταν η Ντία Καψή (κόρη του Θάνου και Μαρίκας Καψή), που παρέμενε κλειστό τα τελευταία έξι χρόνια, χτίστηκε το 1970. Βρίσκεται στην Ιαλυσό στην παραλία της Ιξιάς και συνολικά αποτελείται από πέντε κτίρια. Ανακαινίστηκε το 1995, αποτελείται από εννέα ορόφους και διαθέτει συνολικά 691 δωμάτια δυναμικότητας 1.820 κρεβατιών. Λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, η Ντία Καψή πούλησε και επαναμίσθωσε (sale and leaseback) την μονάδα στην Eurobank προς 50 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο, από το 2010, λόγω και της επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης, η μονάδα βρέθηκε σε πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή -κατά τη διετία 2010-2011- η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στην Eurobank. Έτσι, η τράπεζα λίγο πριν εκπνεύσει το 2011 προχώρησε στην έξωση από το ακίνητο της Ντίας Καψή και έκτοτε αναζητούσε αγοραστή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The wise man: Οι νέες business Λασκαρίδη, Δασκαλαντωνάκη και Κάτσου. Tα καλά νέα για το Φυσικό Αέριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fraport: Αυτές είναι οι 5 τράπεζες που «έκλεισαν» το deal χρηματοδότησης της ιδιωτικοποίησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η L’Οreal πουλάει την Body Shop μετά από 10 χρόνια; Οι μειωμένες πωλήσεις έφεραν προβληματισμό



    ΣΧΟΛΙΑ