• Business

    Νέες πιέσεις στην αγορά ομολόγων. Πάνω από 10% η απόδοση στο 2ετές ομόλογο


    Έντονες πιέσεις δέχονται και σήμερα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, εν μέσω αβεβαιότητας για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και με το ρίσκο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη να αναζωπυρώνεται.

    Το sell off πλήττει την αγορά ομολόγων, την ώρα που οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι άκρως αποθαρρυντικές για την πορεία των διαπραγματεύσεων και ο κλοιός γύρω από την ελληνική κυβέρνηση σφίγγει.

    Έτσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 7,82% και του 2ετούς να εκτινάσσεται σε επίπεδα άνω του 10%, στο 10,037%, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2016.

    Έντονη παραμένει η ανησυχία ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν θα συμπεριληφθούν στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (QE), ενώ χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρει ότι η διάθεση στην ελληνική αγορά ομολόγων παραμένει βαριά, καθώς το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης σιγά-σιγά επιστρέφει στη λίστα των μεγάλων ανησυχιών των επενδυτών.

    Στο μεταξύ, χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, μετά το προηγούμενο sell-off που θεωρήθηκε από τους αναλυτές υπερβολικό και αποδόθηκε στις επικείμενες γαλλικές εκλογές και στο ενδεχόμενο περιστολής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

    Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου υποχωρεί κάτω από το 1% για πρώτη φορά μετά από δυο εβδομάδες, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί σε χαμηλό δυο εβδομάδων, στο 2,19%. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,3%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρόικα σε κυβέρνηση: Επιτέλους τελειώστε με το Ελληνικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bild για Ελλάδα: Εμείς τους δίνουμε χρήματα κι αυτοί αγοράζουν F 35

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα προσφυγή των εργαζομένων του ΔΟΛ στο Πρωτοδικείο. Ζητούν ανάκληση της απόφασης που οδηγεί σε λουκέτο

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ