• Business

    Morgan Stanley: Εντυπωσιακά κέρδη αυξημένα κατά 83% για το 4ο τρίμηνο

    • NewsRoom
    dow jones


    Εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 83% κατέγραψαν τα κέρδη της Morgan Stanley για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Μάλιστα, το τέταρτο τρίμηνο ήταν το καλύτερο για την τράπεζα από την απαρχή της οικονομικής κρίσης έως σήμερα.

    Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley – που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη – κατέγραψε κέρδη ύψους 1,67 δισ. δολαρίων ή 81 cents ανά μετοχή, στη διάρκεια ενός τριμήνου που περιελάμβανε αύξηση στη δραστηριότητα trading μετά τις εκλογές. Αυτό έναντι 908 εκατ. δολαρίων ή 39 cents ανά μετοχή που εμφάνισε την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

    Τα έσοδά της ενισχύθηκαν κατά 17% σε 9,02 δισ. δολάρια, από 7,74 δισ. δολάρια τον προηγούμενο χρόνο.

    Οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 65 cents ανά μετοχή, από έσοδα 8,47 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο.

    Στο τρίμηνο, οι δαπάνες της τράπεζας που έχουν να κάνουν με το προσωπικό αυξήθηκαν σε 4,1 δισ. δολάρια έναντι 3,7 δισ. το 2015, ενώ όλες οι υπόλοιπες δαπάνες ανήλθαν σε 2,7 δισ. από 2,6 δισ. δολάρια.

    Τα έσοδα από το τμήμα χρεογράφων σημείωσαν άνοδο σε 4,61 δισ. δολάρια από 3,42 δισ. τον προηγούμενο χρόνο, αύξηση που αντανακλά συνεχιζόμενη ισχύ στις πωλήσεις, το trading και τη δραστηριότητα συμφωνιών.

    Η Morgan Stanley ήρθε αντιμέτωπη με σχετικά υψηλές προσδοκίες μετά τη δημοσιοποίηση των ισχυρών αποτελεσμάτων των αντιπάλων JPMorgan και Bank of America την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές της τράπεζας έχουν σημειώσει άνοδο 28% από τις αμερικανικές εκλογές και μετά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μυτιληναίος: Στρατηγική συνεργασία της ΜΕΤΚΑ με την IPS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε με τα αδήλωτα εισοδήματα σας: Όλες οι οδηγίες από την ΓΓΔΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Λούλης: Αγορά ομολόγων 10 εκατ. ευρώ της Μύλοι Λούλη από την EBRD



    ΣΧΟΛΙΑ