• Business

    Μαρινόπουλος: Τα χαμόγελα της επόμενης μέρας

    • NewsRoom


    Τετάρτη ώρα 08:00 το πρωί. Χιλιάδες υπάλληλοι των καταστημάτων Μαρινόπουλος, προσέρχονται στη δουλειά τους με διαφορετική διάθεση σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Χαμογελούν και είναι ιδιαίτερα ευδιάθετοι. Η ψυχολογία τους έχει αλλάξει. Ο λόγος; Ότι προχθές το δικαστήριο εξέδωσε την περίφημη απόφαση της συμφωνίας Σκλαβενίτη- Μαρινόπουλος – τραπεζών.

    Σήμερα το πρωί τα επιτελικά στελέχη του Σκλαβενίτη έστειλαν στα καταστήματα της Μαρινόπουλος οδηγίες για τις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιηθούν στους διαδρόμους και στους χώρους των καταστημάτων και με τις νέες θέσεις που θα τοποθετούνται πλέον τα προϊόντα.  Το γεγονός αυτό αποδεικνύει όπως έλεγαν υπάλληλοι του καταστήματος ότι όλα πια μπαίνουν σε μια κανονικότητα.

    Οι εργαζόμενοι κυκλοφορούν πλέον στους χώρους των καταστημάτων χαμογελαστοί και σχολιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις. Ακόμη και ο κόσμος που εισέρχεται στα μαγαζιά τις τελευταίες δύο ημέρες, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον νέο εργοδότη και δίνει συγχαρητήρια στους εργαζόμενους για το νέο ξεκίνημα, δείχνοντας την απεριόριστη χαρά του που επιτέλους βρέθηκε λύση σε αυτό το πρόβλημα.

    Ευδιάθετοι οι πελάτες στο κατάστημα του Αλίμου έλεγαν στους υπαλλήλους:

    ”Συγχαρητήρια επιτέλους θα ξανά γεμίσει το μαγαζί! Μπράβο! σωθήκατε με τον Σκλαβενίτη!Θα ξανά έρθει ο κόσμος πίσω!”… Ήταν μερικά από τα σχόλια που ακούστηκαν.

    Μαρινόπουλος

     

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως παρόλο που ο μισθός Δεκεμβρίου των εργαζομένων δεν έχει καταβληθεί ολόκληρος (θυμίζουμε ότι έχουν λάβει περί του 30% με πρωτοβουλία Σκλαβενίτη πριν ακόμη παρθεί η απόφαση), εκείνοι με απαράμιλλη αισιοδοξία και πολλές θετικές σκέψεις, εργάζονται πυρετωδώς για τις παραπάνω αλλαγές.

    Το κλίμα στα καταστήματα της αλυσίδας είναι πάρα πολύ καλό με τους υπαλλήλους να επευφημούν την τελική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και να χαμογελούν με αισιοδοξία.

    Πως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι την απόφαση

    Να αναφέρουμε επίσης πως «Πολύ καλή» χαρακτηρίζουν τη δικαστική απόφαση για τη Μαρινόπουλος νομικοί κύκλοι αφού εγκρίνονται όλα σχεδόν τα σημεία των σχεδίων εξυγίανσης των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν και Express M. αλλά και το βασικό σκεπτικό αυτών.

    Νομικοί εκπρόσωποι των συμβαλλόμενων μερών βρίσκονται σε διαδικασία αντιμετώπισης του ζητήματος του χρόνου υποβολής και εκδίκασης των τριτανακοπών, καθώς και της διαλυτικής αίρεσης των συμφωνηθέντων που ενεργοποιείται αυτοδικαίως.

    Βασική αλλαγή που έχει επιφέρει η απόφαση είναι ότι το δικαστήριο δεν δέχθηκε το άρθρο εκείνο της συμφωνίας που προέβλεπε ότι διαγράφονται σε ποσοστό 100% όσες εκκρεμοδικίες, δικαστικές υποθέσεις ή υποχρεώσεις δεν μεταφέρονται στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από την Σκλαβενίτης.

    Επιπλέον, το δικαστήριο δέχθηκε την κύρια παρέμβαση της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ – Μαρλαφέκας η οποία υποστήριζε ότι οι απαιτήσεις της από τη Μαρινόπουλος είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναγράφονταν στη συμφωνία. Το δικαστήριο ζητεί να διορθωθεί το σχετικό ποσό από τα 170.531 ευρώ σε 207.980 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι αναφέρει η απόφαση του Πρωτοδικείου για τη Μαρινόπουλος (και γιατί περνά σε δεύτερη μοίρα)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρινόπουλος: «Black Friday» η 20ή Ιανουαρίου!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρινόπουλος-Σκλαβενίτης: Οι νέες παγίδες της συμφωνίας. Τι λένε έγκυροι νομικοί

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ