• Business

    Β. Μαρινάκης: Hedge fund ρευστοποίησε τη συμμετοχή του στην Capital Product

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Ship Management


    Παρελθόν αποτελεί για την Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, το hedge fund Swank Capital του Jerry Swank, που μέσα στο 2016 πούλησε όλες τις μετοχές του και αποχώρησε από τη ναυτιλιακή εταιρεία.

    Το hedge fund, ο άλλοτε μεγαλύτερος ανεξάρτητος μέτοχος της εταιρείας, με μερίδιο 6,6% σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, πλέον έχει πουλήσει όλες τις μετοχές που κατείχε, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο για τη μετοχική σύνθεση της Capital Product Partners που κατατέθηκε την Τρίτη.

    Σημειωτέον ότι η Swank Capital είχε μπει στην εταιρεία το 2014, ενώ μεταξύ των εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει είναι και η GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

    Εν τω μεταξύ, η Capital Product φαίνεται πως έχει καλές πιθανότητες να αποκτήσει ένα ή περισσότερα πλοία από τη μητρική της Capital Maritime, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζέρι Καλογηράτο να ξεχωρίζει πρόσφατα δύο νεότευκτα τάνκερ aframax που είναι προς παράδοση αυτόν το μήνα και έχουν ήδη εξασφαλίσει πενταετή ναύλωση και χρηματοδότηση, ενώ υποψήφια φέρονται να είναι και κάποια τάνκερ MR, VLCCs και ένα containership χωρητικότητας 2.000 teu.

    Πιστεύουμε ότι η μητρική πιθανότατα θα παραχωρήσει τα πλοία aframax αρχικά, προτού η Capital Product αρχίσει να αποκτά περισσότερα τάνκερ προϊόντων για να μεγιστοποιήσει την αξία των υπολειπόμενων συμβολαίων χρονοναύλωσης”, εκτιμά ο αναλυτής της Stiefel, Benjamin Nolan.

    Εξάλλου, πρόσφατα η Capital Product γνωστοποίησε ότι είναι σε συζητήσεις με τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του χρέους της, ύψους 590 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ συμφώνησε και με μία άλλη θυγατρική της Capital Maritime, την Capital Ship Management, για τη μείωση των χρεώσεων για το management τριών πλοίων, των Aias (149.000 dwt, κατασκευής 2008), Miltiadis M II (162.000 dwt, κατασκευής 2006) και Amoureux (150.000 dwt, κατασκευής 2008).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Λιβανός: Η Citi αναβαθμίζει τη μετοχή της GasLog σε buy

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά. Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Τι βλέπουν οι αναλυτές και στηρίζουν τη ναυτιλιακή του



    ΣΧΟΛΙΑ