• Business

    Grivalia: Νέα χρηματοδότηση και πράσινες επενδύσεις προγραμματίζει για το 2017

    Grivalia Χρυσικός

    Γιώργος Χρυσικός. Grivalia Management


    Συνέχεια στην αυξητική τάση των εσόδων της αναμένει για το 2017 η Grivalia ΑΕΕΑΠ, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ελληνικές συστημικές τράπεζες για μια νέα  συνολική χρηματοδότηση, η οποία θα φτάνει τα  20 εκατ. ευρώ.

    Εξάλλου, η Grivalia είναι η πρώτη ελληνική ιδιωτική εταιρεία η οποία εξασφάλισε την χρηματοδότηση μέσω της παγκόσμιας τράπεζας, μέσω του μακροπρόθεσμου δανείου ύψους 50 εκατ.ευρώ από το International Finance Corporation (IFC).

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το 2016, τα έσοδα της εταιρείας από μισθώματα παρουσίασαν αύξηση 6% σε σχέση με το 2017, από 57,6 εκατ. ευρώ σε  61,3 εκατομμύρια. Τα καθαρά κέρδη της έφτασαν τα 26,4 εκατ. ευρώ.

    Με τα χρήματα που αναμένεται να εξασφαλίσει από τον δανεισμό, η Grivalia σκοπεύει να προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που έχει αποκτήσει, πραγματοποιώντας μια σημαντική στροφή προς την οικολογική προσέγγιση.

    Σύμφωνα με την έκθεση διαχείρισης που ακολούθησε μετά την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2016, μέσα στο 2017 η Grivalia σκοπεύει να ολοκληρώσει την αναβάθμιση και ενεργειακή πιστοποίηση τριών ακόμα κτιρίων που της ανήκουν, ενώ θα ολοκληρώσει την ανακατασκευή του PIRAEUS PORT PLAZA 1. Το ακίνητο που βρίσκεται πλησίον του λιμανιού του Πειραιά, καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο και αποτελεί τμήμα των παλαιών εγκαταστάσεων της “Παπαστράτος”.

    Παράλληλα, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθεί  η εξαγορά από τη Dolphin Capital του συνόλου των εταιρειών που σχετίζονται με το “Pearl Island Project” στον Παναμά, μια εξαγορά που ανακοινώθηκε προ μηνός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Intrasoft International: Ολοκλήρωσε μια ακόμα τραπεζική συνεργασία στην Αφρική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληναίος: Στην κορυφή της Ευρώπης η νομική ομάδα του Ομίλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσάκος και Βενιάμης τα λένε έξω από τα δόντια: Θέλουμε να προσλάβουμε 50.000 ναυτικούς και δεν μας αφήνουν



    ΣΧΟΛΙΑ