• Business

    Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον για την απόκτηση της Avis- Αύριο η τελευταία ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

    • NewsRoom
    Ανδρέας Ταπραντζής AVIS

    Ανδρέας Ταπραντζής, πρώην Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της AVIS


    Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός της Τράπεζας Πειραιώς που αφορά στην πώληση της θυγατρικής της “Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε”, που αποτελεί τον master franchisee στην Ελλάδα των “Avis Rent a Car” και “Budget Rent a Car and Payless” καθώς αύριο Τρίτη 31 Ιανουαρίου λήγει η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί ολιοήμερη παράταση.

    Η Avis που αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη στην εγχώρια αγορά μίσθωσης αυτοκινήτων έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ανταγωνιστών της και επιχειρηματικών κεφαλαίων, ελληνικών και ξένων,  που διαβλέπουν προοπτικές σε περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και στον συγκεκριμένο κλάδο στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων λόγω και του τουρισμού. Η Πειραιώς προχωρά στην αξιοποίηση της συμμετοχής στην θυγατρική της, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεων του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Πειραιώς για τη συναλλαγή είναι η Citigroup Global Markets Limited Ltd. Το φάκελο του διαγωνισμού έχουν ζητήσει πάνω από δέκα ενδιαφερόμενοι, μένει να φανεί όμως πόσο τελικώς θα αποστείλουν στα γραφεία της Citigroup στο Λονδίνο δεσμευτικές προσφορές.

    Στην αγορά έχουν ακουστεί ως ενδιαφερόμενοι οι όμιλοι Βασιλάκη και Σαρακάκη μέχρι ξένα σχήματα και άλλα private equity funds, δίχως ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι. Σημειωτέον πως στην Ελλάδα πέραν της Avis που κατέχει υψηλό μερίδιο στην αγορά (της τάξης του 30%), σημαντική παρουσία έχουν, μεταξύ άλλων εταιρείες, όπως η Hertz που λειτουργεί υπό τον όμιλο Βασιλάκη, η ολλανδικών συμφερόντων Leaseplan που επικεντρώνεται στη διαχείριση εταιρικών στόλων αυτοκινήτων, η Executive Lease, η Motorlease, η ALD Automotive, η Sixt, η Εμπορική Rent, η Arval, η κ.α.

    Πάντως, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, η πώληση της Olympic (Avis) θα σηματοδοτήσει την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων στη συγκεκριμένη αγορά. Η περυσινή χρονιά ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες για την Avis με τον Ανδρέα Ταπραντζή (πρώην Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Avis), στο τιμόνι της εταιρείας. Πέρυσι πραγματοποίησε ιστορικό ρεκόρ προ φόρων κερδοφορίας με 13,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 152,2 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μεγάλες γιορτές αθλητισμού για δεύτερη χρονιά σε όλη την Ελλάδα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάος στην αγορά εργασίας: Μισθοί με κουπόνια, προσλήψεις με έδρα Βουλγαρία



    ΣΧΟΛΙΑ