• Business

    Delphi Economic Forum: 290 πολιτικοί και επιχειρηματίες συζητούν για το μέλλον της Ευρώπης

    • Λώρη Κέζα


    Πέρα από το πλήθος των ομιλητών, έχει σημασία ο χώρος. Το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών έχει το πλεονέκτημα της εκδρομής, δηλαδή του συνεγελασμού, της συνύπαρξης. Συμμετέχουν 290 πρόσωπα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής, 290 πρόσωπα της πρώτης γραμμής. Πάντα προκύπτει κάτι γόνιμο από τη συζήτηση, πάντα κάπου καταλήγει το λόμπινγκ μεταξύ παραγόντων.

    Το τετραήμερο συνέδριο ξεκινά σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο θα κηρύττει την έναρξη σήμερα το απόγευμα. Οι εργασίες ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, δημόσιες, στρογγυλά τραπέζια με 41 θέματα για την πορεία του κόσμου, της Ευρώπης και της χώρας μας.

    delfoi

    Θα συμμετάσχουν ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών, σημαντικά think-tank του εξωτερικού, νυν και πρώην Υπουργοί, πρώην Πρωθυπουργοί και πολύ σημαντικοί εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

    Όπως είναι φυσικό τα μάτια όλων είναι στραμμένα στα πάνελ που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης, στη σύνδεση χρέους και ανάπτυξης, στο μέλλον του Τραπεζικού συστήματος και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη.

    image1

    Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πολύ-συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται σε 3 διαφορετικούς χώρους. Ειδικά την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συνεδρίες σε 5 αίθουσες ενώ αρκετές είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο του Φόρουμ.

    delfoi 1

    Πολλές συνεδρίες του Φόρουμ θα μεταδοθούν live μέσα από το επίσημο site του συνεδρίου και το κανάλι του Delphi Economic Forum στο YouTube.

    “Δυστυχώς η Πυθία δεν είναι πια εδώ”

    delphi

    «Κάποτε υπήρχε σταθερότητα και δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις. Η πτώση του τείχους του Βερολίνου ήταν το τέλος μιας εποχής.», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Συνέδριο.

     



    ΣΧΟΛΙΑ