• Business

    BriQ Properties: Logistics, γραφεία και ξενοδοχεία στα νησιά στις προτεραιότητες για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    BriQ Properties: Σημαντική αύξηση κερδών και EBITDA στο 9μηνο

    Άννα Αποστολίδου: Διευθύνουσα Σύμβουλος BriQ Properties


    Σε χαρτοφυλάκιο αξίας περίπου 150 εκατ. ευρώ, από 106 εκατ. σήμερα, στοχεύει τώρα η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

    Σύμφωνα με όσα είπε η διοίκησή της κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων χθες σε αυτή τη φάση στοχεύει σε Logistics, γραφεία και ξενοδοχεία στα νησιά μέσω της μόχλευσης κεφαλαίων που είναι σε θέση να κάνει, χωρίς δηλαδή νέα αύξηση κεφαλαίου. Να σημειωθεί σχετικά ότι η BriQ έχει χαμηλή έκθεση σε δανεισμό (31.12.2020: Δάνεια μείον Μετρητά προς Επενδύσεις σε Ακίνητα Net L.T.V.15,3%).

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Άννα Αποστολίδου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις διευκρίνισε ωστόσο ότι, εξαιτίας της πανδημίας, δεν είναι αισιόδοξη ότι η προαναφερόμενη αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της BriQ θα είναι εφικτή μέχρι το τέλος του έτους.

    Όπως είπε σήμερα δεν γίνονται εύκολα πράξεις. «Η αγορά σέρνεται όσο αφορά τις διαδικασίες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν θα αλλάξει πριν το καλοκαίρι. «Είναι πιθανό η αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου μας να επιτευχθεί αρχές με μέσα του 2022» κατέληξε η ίδια.

    Η κα. Αποστολίδου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστώσει μεγάλες αλλαγές στη ζήτηση γραφειακών χώρων με εξαίρεση το αίτημα που διατυπώνεται από τους περισσότερους ενδιαφερόμενους για χώρους με καλύτερο εξαερισμό και γενικότερα σύγχρονη υποδομή.

    Για την αγορά των γραφείων γενικότερα ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της ΑΕΕΑΠ, Θεόδωρος Φέσσας, είπε ότι δεν υπάρχουν σήμερα ισχυρά σημάδια ζήτησης, αν και οι τιμές μίσθωσης είναι χαμηλές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή σύγχρονου κτηρίου αποθήκευσης και διανομής επιφάνειας 20.764 τ.μ. στα δύο όμορα οικόπεδα που αγοράστηκαν πέρσι (συνολικής επιφανείας 57.529 τ.μ.) στον Ασπρόπυργο καθώς και ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενο μισθωτή.

    Στα ίδια οικόπεδα προβλέπεται η ανέγερση δεύτερης αποθήκης περίπου 10.000 τ.μ.

    Η συνολική μείωση των εσόδων της ΑΕΕΑΠ από ενοίκια για το 2020 (3,681 εκατ. έναντι 2,928 εκατ. ευρώ) λόγω της πανδημίας Covid-19 ανήλθε σε 954 χιλ., ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 20% επί των αναμενόμενων εσόδων από ενοίκια του 2020.

    Διαβάστε επίσης

    Briq Properties ΑΕΕΑΠ: Στοχεύει σε χαρτοφυλάκιο 150 εκατ. ευρώ το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ