• Business

    Briq Properties ΑΕΕΑΠ: Στοχεύει σε χαρτοφυλάκιο 150 εκατ. ευρώ το 2021

    Άννα Αποστολίδου, BriQ Properties

    Άννα Αποστολίδου: Διευθύνουσα Σύμβουλος BriQ Properties


    Να αυξήσει το χαρτοφυλάκιό της στα 150 εκατ. ευρώ, από τα 106 εκατ. ευρώ σήμερα, σχεδιάζει η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) όπως είπε χθες μιλώντας στους αναλυτές η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Άννα Αποστολίδου.

    Για τη χρήση του 2020 η BriQ παρουσίασε έσοδα από μισθώματα 3,681 εκατ. έναντι 2,928 εκατ. ευρώ το 2019. Η αύξηση οφείλεται στην ενσωμάτωση των εσόδων από νέες επενδύσεις σε ακίνητα, ενώ η συνολική μείωση των εσόδων από ενοίκια πέρσι λόγω της πανδημίας Covid-19 ανήλθε σε 954 χιλ., ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 20% επί των αναμενόμενων εσόδων.

    Στη διάρκεια του 2020 η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ υλοποίησε επενδύσεις 41,242 εκατ. και συγκεκριμένα απέκτησε 4 νέα ακίνητα έναντι 10,033 εκατ. και άλλα δύο ακίνητα μέσω εξαγοράς θυγατρικών εταιρειών έναντι 27,425 εκατ. ενώ υλοποίησε κεφαλαιουχικές δαπάνες 3,784 εκατ. που κυρίως αφορούν υπό-ανέγερση κτίριο αποθηκών και διανομής επιφάνειας 20.764 τ.μ. στον Ασπρόπυργο.

    Ως αποτέλεσμα των νέων επενδύσεων τα ετησιοποιημένα έσοδα από ενοίκια της εταιρείας διαμορφώνοντα σε 6,6 εκατ. ευρώ, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται έσοδα 1 εκατ. ευρώ που αφορούν τη νέα επένδυση στον Ασπρόπυργο.

    Για το νέο logistics center του Ασπροπύργου, η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει 9 εκατ. ευρώ και χρειάζονται ακόμη 6,1 εκατ. ευρώ. Θα ολοκληρωθεί στα τέλη της φετινής χρονιάς. Στην ίδια περιοχή η εταιρεία έχει εξασφαλίσει άδεια για την κατασκευή ενός ακόμη κέντρου αποθήκευσης επιφάνειας 10.000 τ.μ.

    Η κα. Αποστολίδου υπογράμμισε ότι αυτή την στιγμή οι ποιοτικοί αποθηκευτικοί χώροι έχουν ζήτηση που ξεπερνά σε μεγάλο βαθμό την προσφορά. «Πιστεύουμε πολύ στα logistics και επικεντρωθήκαμε σε αυτό τον τομέα όταν ξεκίνησε η πανδημία, έχοντας επιτύχει να ολοκληρώσουμε σημαντικές επενδύσεις κατά τη διάρκεια της περυσινής, δύσκολης χρονιάς» πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης

    BriQ Properties: Αύξηση εσόδων 25,7% το 2020 – Στα €106 εκατ. η αξία των ακινήτων



    ΣΧΟΛΙΑ