• Business

    Brevan Howard: Γιατί αγόρασε το 8,15% της Π. Πετρόπουλος

    Πετρόπουλος

    Κων. Πετρόπουλος, πρόεδρος της Π. Πετρόπουλος


    Την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 576.923 μετοχών ή του 8,15% της Πετρόπουλος στη Brevan Howard από εταιρία ελεγχόμενη από το βασικό μέτοχο, ανακοίνωσε η εισηγμένη. Σημειώνεται ότι για την κίνηση αυτή είχε προϊδεάσει ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος από την τακτική γενική συνέλευση, όπου είχε δηλώσει ότι το ποσοστό των βασικών μετόχων θα μπορούσε να μειωθεί ως και το 51% (πλειοψηφία). H εταιρία μεταξυ αλλων εισάγει στην Ελλάδα γνωστές φίρμες αυτοκινήτων.

    Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

    Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ανακοινώνει, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που έλαβε, ότι την 25.07.2018 πραγματοποιήθηκε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 576.923 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,93 ευρώ εκάστη, εκδόσεως της Εταιρείας από την κυπριακή εταιρεία ANABAK TRADING AND INVESTMENT LTD στην αγγλική εταιρεία BREVAN HOWARD GREEK OPPORTUNITIES MASTER FUND LIMITED.

    Κατόπιν της ανωτέρω μεταβίβασης:

    (α) Η ANABAK TRADING AND INVESTMENT LTD, κατέχει άμεσα 1.830.338 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,93 ευρώ εκάστη, εκδόσεως της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 25,88% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Το 100% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της ΑΝΑΒΑΚ TRADING AND INVESTMENT LTD κατέχει ο κος Κωνσταντίνος Πετρόπουλος.

    (β) Η BREVAN HOWARD GREEK OPPORTUNITIES MASTER FUND LIMITED κατέχει άμεσα 1.153.846 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,93 ευρώ εκάστη, εκδόσεως της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 16,32% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Η BREVAN HOWARD GREEK OPPORTUNITIES MASTER FUND LIMITED ανήκει στη BREVAN HOWARD ASSET MANAGEMENT LLP.

    Η Brevan Howard στην Ελλάδα 

    Διευρύνεται περαιτέρω η αγορά των ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) με την είσοδο μιας νέας εταιρείας η οποία ξεκινά το επόμενο διάστημα με εξαγορές ακινήτων και με στόχο να αναπτυχθεί σταδιακά. Ο φάκελος για την ίδρυσή της έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με προοπτική την αδειοδότησή της το Φθινόπωρο.

    Το Brevan Howard στο οποίο ένας από τους συνιδρυτές του είναι ο Τρύφων Νάτσης ιδρύθηκε το 2002 και, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία για περισσότερους από 200 θεσμικούς επενδυτές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων, εταιρικών και δημόσιων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Γενεύη, Τζέρσεϋ, Χονγκ Κονγκ, Ουάσιγκτον και Σιγκαπούρη.

    Η Orilina ΑΕΕΑΠ θα δραστηριοποιηθεί στα επαγγελματικά ακίνητα (γραφεία, καταστήματα και τουριστικά), συμπεριλαμβανομένων και αυτών που για να αξιοποιηθούν χρειάζονται ανακαίνιση. Η νεοεισερχόμενη ΑΕΕΑΠ επιλέγει την παρούσα χρονική συγκυρία για να ξεκινήσει καθώς η εκτίμηση είναι ότι τα χειρότερα για την αγορά των ακινήτων έχουν παρέλθει με αποτέλεσμα να αναμένεται η σταδιακή ανάκαμψή της.



    ΣΧΟΛΙΑ