• Business

    BP: Βουτιά 41% στα κέρδη στο τρίτο τρίμηνο

    • Bloomberg
    BP


    Σημαντική πτώση κατά 41% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του ενεργειακού κολοσσού BP στο τρίτο τρίμηνο του 2019. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, καθώς η εταιρεία κατόρθωσε να αντισταθμίσει την επίδραση των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου και των κακών καιρικών συνθηκών που περιόρισαν την παραγωγή.

    Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προκαλεί ανησυχίες όσον αφορά τη ζήτηση, ενώ η αμερικανική παραγωγή εξακολουθεί να πλημμυρίζει την αγορά.

    “Η BP εμφάνισε ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές και βασικά κέρδη κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου που οι τιμές του πετρελαίου και του αερίου υποχώρησαν και οι επιπτώσεις από τον τυφώνα ήταν σημαντικές” επισήμανε σε δήλωση του CEO του ομίλου Bob Dudley.

    Demonstrating Resilience

    Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα της BP ανήλθαν στο τρίμηνο στα 2,25 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 1,77 δισ. δολαρίων.

    Ωστόσο, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρήσης τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,84 δισ. δολάρια, όταν η BP αποφάσισε να αγοράσει ένα πακέτο 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αμερικανικών αποθεμάτων σχιστόλιθου σε μετρητά και όχι σε μετοχές, επειδή ήταν σίγουρη ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υψηλές.

    Φέτος, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο προχώρησε σε μία ασυνήθιστη κίνηση, βγάζοντας μία ανακοίνωση πριν από τα αποτελέσματα, για να επισημάνει τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις κατά το τρίτο τρίμηνο. Η BP προειδοποίησε ότι θα πληρώσει έναν φορολογικό συντελεστή περίπου 50%, υψηλότερο από τον αναμενόμενο ετήσιο συντελεστή του 40%.

    Οι μετοχές της BP υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 0,6% στις 509,1 πένες στο Λονδίνο, ακολουθώντας τη συνολικότερη πτωτική πορεία του βρετανικού δείκτη. Η μετοχή έχει χάσει 4,9% σε ετήσια βάση.

     



    ΣΧΟΛΙΑ