• Business

    B&F ΑΒΕΕ Ενδυμάτων: Άγνωστο το μέγεθος των συνεπειών από το κλείσιμο των καταστημάτων BSB και Lynne 

    • NewsRoom
    BSB

    BSB


    Σε ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις του Covid-19 στις δραστηριότητες της προχώρησε η εταιρεία B&F ΑΒΕΕ Ενδυμάτων.

    Ειδικότερα, η εταιρεία γνωστοποιεί ότι “προχώρησε στην διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής των εμπορικών σημάτων BSB και Lynne από 18/03/2020-10/05/2020, συμμορφούμενη πλήρως στις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών, στηρίζοντας όλες τις ενέργειες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

    Η Εταιρεία προέβη σε άμεσες ενέργειες που αφορούν την πρόληψη των κινδύνων της πανδημίας και τη διατήρηση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος με γνώμονα τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού καθώς και την ασφάλεια των εργαζομένων της. Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να θέσει σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας μεγάλο μέρος των εργαζομένων της (πλην προσωπικού ασφαλείας) από τις 18/03/2020 έως τις 31/05/2020 και επιπλέον να θέσει μέρος του υπολοίπου των εργαζομένων σε εξ’ αποστάσεως εργασία. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η αποτελεσματική προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία και η επιχειρησιακή συνέχεια της Εταιρείας με επαρκές προσωπικό ασφαλείας, σε εφαρμογή του Πλάνου Επιχειρησιακής Συνέχειας.

    Η online δραστηριότητα της Εταιρείας (www.bsbfashion.com και www.lynneshop.com) συνεχίζεται με επαρκές προσωπικό ασφαλείας το οποίο συνεχίζει να παρέχει πλήρη υποστήριξη προς τους τελικούς πελάτες, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργίας της εταιρείας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την προετοιμασία των παραγγελιών είναι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

    Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου B&F στην Ρουμανία και την Κύπρο έχουν λάβει επίσης τα απαραίτητα μέτρα και έχουν προσαρμόσει την λειτουργία τους σύμφωνα με τις εντολές των αρμόδιων αρχών.

    Τέλος, η Διοίκηση της Εταιρείας παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την εξέλιξη των εσόδων και στοχεύει στη διασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας, στην άντληση και στη διατήρηση επαρκούς κεφαλαίου κίνησης, προκειμένου να είναι σε θέση να εκπληρώνει εμπροθέσμως παρούσες και μελλοντικές υποχρεώσεις της. Ειδικότερα, η Εταιρεία προτίθεται έστω και κατά παρέκκλιση των διαδικασιών στα πλαίσια του Ομολογιακού Δανείου της, να αξιοποιήσει όλα τα έκτακτα εργαλεία χρηματοδότησης με κρατικές εγγυήσεις.

    Κατά την παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορούν να εξαχθούν μετά βεβαιότητας ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με το μέγεθος των συνεπειών στην χρηματοοικονομική κατάσταση της Εταιρείας, την επίδραση και τις πιθανές επιπτώσεις της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στις δραστηριότητες, τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις της, καθόσον δεν μπορούν να “ποσοτικοποιηθούν” με ακρίβεια οι συνέπειες της πανδημίας.



    ΣΧΟΛΙΑ