• Business

    LVMH: Στο top ten των εταιρειών με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία-Έφτασε τα 500 δισ. δολάρια

    • NewsRoom
    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ

    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ


    Το ράλι της μετοχής του κορυφαίου πολυτελούς οίκου LVMH συνεχίζεται με την εταιρεία να σπάει στο φράγμα των 500 δισ. δολαρίων και να γίνεται η πρώτη που αγγίζει αυτά τα ύψη στην Ευρώπη.

    Ο Mr Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται στα 212 δισ. δολάρια χάρη στις εντυπωσιακές επιδόσεις της εταιρείας του, η οποία απολαμβάνει μία παρατεταμένη άνθιση στις πωλήσεις πολυτελών ειδών, κόντρα στον πληθωρισμό.

    Το φαινόμενο Big Tech

    Η μετοχή της Louis Vuitton, η οποία έχει την έδρα της στο Παρίσι, βρέθηκε σε θετικό έδαφος τη Δευτέρα με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να αγγίζει τα 500 δισ. δολάρια (454 δισ. ευρώ).

    Οι πολυτελείς οίκοι στις ευρωαγορές έχουν εξελιχθεί σε κάτι σαν τις Big Tech της Wall Street, με κορυφαίες επιδόσεις στους χρηματιστηριακούς δείκτες και ανθεκτικές πωλήσεις.

    Η LVMH, που είναι η εταιρεία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην Ευρώπη, «έσπασε» το φράγμα των 500 δισ. δολαρίων καταφέρνοντας να μπει στο top ten μεταξύ των εταιρειών με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, μία λίστα όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν μόνο αμερικάνικοι κολοσσοί. Οι περισσότεροι εξ αυτών ανήκουν στον κλάδο της τεχνολογίας.

    Τιμή στόχος τα 1.000 ευρώ για τη μετοχή της LVMH

    Οι μετοχές των οίκων πολυτελείας κυριαρχούν αυτή την περίοδο στους χρηματιστηριακούς δείκτες χάρη σε μερικά χαρακτηριστικά: έκθεση στην κινεζική κατανάλωση, η οποία μετά από σκληρούς περιορισμούς, έχει επιστρέψει δυναμικά αλλά και ισχυρά περιθώρια κέρδους χάρη στην τιμολογιακή τους δύναμη», δήλωσε η Lilia Peytavin, αναλύτρια της Goldman Sachs στο Παρίσι. «Αυτό διαφοροποιεί το Luxury από το Tech, του οποίου τα περιθώρια συρρικνώνονται εδώ και αρκετά τρίμηνα».

    Η ζήτηση για προϊόντα LVMH – τσάντες Louis Vuitton, Moet & Chandon Champagne και Christian Dior τουαλέτες – παραμένει ισχυρή παρά το γεγονός ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός και τα ανεβασμένα επιτόκια απειλούν να οδηγήσουν τον κόσμο σε ύφεση.

    Η σταθερά ανοδική ανάπτυξη, σύμφωνα με κάποιους, απειλείται από τους καταναλωτές των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν καταγράψει τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης, με τη ζήτηση σε προϊόντα πολυτελείας να υποχωρεί.

    Παρά όμως τους φόβους για ύφεση, η αξία της LVMH παραμένει υψηλή και η πλειοψηφία των αναλυτών αυξάνει τις τιμές-στόχους για τη μετοχή της.

    Η Bank of America βλέπει τη μετοχή της να φτάνει τα 1.000 ευρώ μέσα στην επόμενη χρονιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Γάλλοι δισεκατομμυριούχοι που πρόσθεσαν 93 δις δολάρια στις περιουσίες τους



    ΣΧΟΛΙΑ