• Business

    Bernard Arnault: Γιατί ο ισχυρός άνδρας της Louis Vuitton πούλησε το ιδιωτικό του αεροπλάνο

    • Bloomberg
    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ

    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ


    Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου βαρέθηκε να βρίσκεται στο μικροσκόπιο του twitter και των ακολούθων του, οι οποίοι  παρακολουθούν κάθε ταξίδι που κάνει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο.

    Έτσι, η εταιρεία ειδών πολυτελείας Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) του Bernard Arnault πούλησε το ιδιωτικό της τζετ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο Radio Classique.

    Λογαριασμοί όπως το I Fly Bernard και το Bernard’s Airplane είχαν εμφανιστεί στο Twitter παρακολουθώντας τα αεροπλάνα των Γάλλων δισεκατομμυριούχων και επισημαίνοντας τη ρύπανση που προκαλούν. Το θέμα ήταν hot στη Γαλλία το καλοκαίρι, με ορισμένους πολιτικούς να προτείνουν την απαγόρευση ή τη φορολόγηση των ιδιωτικών αεροσκαφών.

    Σε έναν λογαριασμό του Twitter εκφράστηκαν παράπονα για το γεγονός ότι το τζετ της LVMH έπαψε να είναι νηολογημένο στη Γαλλία.

     

     

    «Πράγματι, με όλες αυτές τις ιστορίες, ο όμιλος πούλησε το αεροσκάφος που είχε στην κατοχή του», είπε ο Arnault στον ραδιοφωνικό σταθμό που ανήκει στην LVMH. «Το αποτέλεσμα τώρα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δει πού πηγαίνω επειδή όταν χρειαστεί νοικιάζω ιδιωτικά αεροπλάνα».

    Ο Arnault έχει περιουσία σχεδόν 133 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τον Τζεφ Μπέζος της Amazon.com και είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Ο γιος του, Antoine Arnault, υπερασπίστηκε τη χρήση ιδιωτικών τζετ σε τηλεοπτική εκπομπή την περασμένη εβδομάδα.

    «Αυτό το αεροπλάνο αποτελεί ένα εργαλείο εργασίας», είπε στο C à Vous του France 5. «Ο κλάδος μας είναι υπερ-ανταγωνιστικός» και ένα ιδιωτικό αεροπλάνο δίνει στα στελέχη ένα προβάδισμα στον αγώνα, για να είναι πρώτοι σε ένα νέο προϊόν ή μια συμφωνία, επισήμανε. Η LVMH πούλησε το αεροπλάνο της το καλοκαίρι, είπε.

    Στη ραδιοφωνική συνέντευξη τη Δευτέρα μαζί με τον πατέρα του, ο νεότερος Arnault είπε ότι υπάρχει άλλος ένας επαγγελματικός λόγος για να κρατά μυστικά τα ταξίδια της εταιρείας.

    «Δεν είναι πολύ καλό που οι ανταγωνιστές μας μπορούν να ξέρουν πού βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή», είπε. «Αυτό μπορεί να δώσει ιδέες και ενδείξεις, μπορεί επίσης να τους καθοδηγήσει».

    Διαβάστε ακόμη:

    Bernard Arnault (Louis Vuitton): Κινήσεις για την διασφάλιση του οικογενειακού ελέγχου της LVMH

    LVMH: Οι Αμερικανοί εκτίναξαν τις πωλήσεις της ιδιοκτήτριας της Louis Vuitton



    ΣΧΟΛΙΑ