• Business

    Bernard Arnault (Louis Vuitton): Κινήσεις για την διασφάλιση του οικογενειακού ελέγχου της LVMH

    • Bloomberg
    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ

    Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ


    Ο δισεκατομμυριούχος Bernard Arnault αναδιοργανώνει την εταιρεία χαρτοφυλακίου του με στόχο να διασφαλίσει ότι ο έλεγχος της Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), της αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας που έχει δημιουργήσει, θα παραμείνει μακροπρόθεσμα στην οικογένεια του.

    Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης μετατρέπει την Agache, την οικογενειακή εταιρεία χαρτοφυλακίου, σε μετοχική εταιρεία. Η αλλαγή θα διασφαλίσει ότι ο «έλεγχος της Agache στον όμιλο LVMH θα διατηρηθεί μακροπρόθεσμα», σύμφωνα με δήλωση του.

    Η μετατροπή δεν θα επηρεάσει την τρέχουσα συμμετοχή της Agache, διευκρινίζει η ανακοίνωση.

    Ο έλεγχος της Agache θα ασκείται από την Agache Commandite SAS, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο θα ανήκει ισομερώς στα πέντε παιδιά του Bernard Arnault. Αλλά ο ίδιος θα παραμείνει επικεφαλής της.

    Οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν περίπου 0,5% στην έναρξη της συνεδρίασης στο Παρίσι την Παρασκευή. Η μετοχή έχει καταγράψει απώλειες 13% από τις αρχές του έτους.

    Νωρίτερα φέτος, οι μέτοχοι ενέκριναν ένα σχέδιο για την άρση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της LVMH από τα 75 στα 80. Ο Arnault είναι 73 ετών.

    Η περιουσία του υπολογίζεται στα 134,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Η LVMH είναι ιδιοκτήτρια ισχυρών εμπορικών σημάτων πολυτελείας, όπως η Louis Vuitton και η Christian Dior. Η οικογένεια Arnault έχει μερίδιο 48% στην LVMH, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Tiffany: To μεγάλο στοίχημα του νεότερου Arnault και η διαδοχή στον όμιλο Louis Vuitton

    Louis Vuitton: Εκτίναξη των πωλήσεων κόντρα στον πόλεμο στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ