• Business

    Bed Bath & Beyond: Η χρεωκοπημένη εταιρεία ζητά 300 εκατ. ευρώ από το hedge fund Hudson Bay

    Bed Bath & Beyond


    Σε αγωγή κατά του hedge fund Hudson Bay Capital Management προχώρα η χρεωκοπημένη, αμερικανική, πρώην αλυσίδα  λιανικής πώλησης  ειδών σπιτιού Bed Bath & Beyond,  επιδιώκοντας να δημιουργήσει ένα απόθεμα προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πιστωτές της.

    Η πρώην εταιρεία επιδιώκει να ανακτήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια από την Hudson Bay Capital Management.

    Η πρώην αλυσίδα, η οποία κατέρρευσε τον Απρίλιο του 2023, κατέθεσε μήνυση την περασμένη εβδομάδα υποστηρίζοντας ότι, στα παρασκήνια, η Hudson Bay ενορχηστρώνει τους όρους για μια προσφορά τον Φεβρουάριο του 2023, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει ένα «τεράστιο μερίδιο» στη Bed Bath αλλά χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύψει πως έχει την ιδιοκτησία των μετοχών, εκμεταλλευόμενη έναν ελάχιστα γνωστό κανόνα στην αγορά. Ο νόμος  στις ΗΠΑ απαιτεί  από τα στελέχη — και τους εξωτερικούς επενδυτές με μερίδια άνω του 10% — να παραιτηθούν από βραχυπρόθεσμα κέρδη.

    Ως αποτέλεσμα, η Hudson Bay μπόρεσε να αποκτήσει σχεδόν το σύνολο των μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών και εγγυήσεων που εξέδωσε η Bed Bath μέσω της πώλησης, σύμφωνα με την αγωγή.

    Αυτοί οι τίτλοι, με τη σειρά τους, επέτρεψαν στο hedge fund να αγοράσει εκατοντάδες εκατομμύρια μετοχές από την Bed Bath με μεγάλη έκπτωση,  που στη συνέχεια διαπραγματεύτηκε η Hudson Bay για να δημιουργήσει γρήγορα κέρδη, ισχυρίζεται η αγωγή.

    Η Bed Bath ήταν απελπισμένος για μετρητά εκείνη την εποχή, καθώς οι τραπεζίτες της Wall Street απειλούσαν να ωθήσουν την εταιρεία οικιακών ειδών σε χρεοκοπία για να σώσουν ορισμένες από τις επενδύσεις τους.

    Ενώ ορισμένοι επενδυτές είδαν τη στήριξη του Hudson Bay ως μια πιθανή διέξοδο για την Bed Bath να ανατρέψει την κατάσταση, η αγωγή ισχυρίζεται ότι το hedge fund είχε στόχο να κερδίσει γρήγορα χρήματα αξιοποιώντας τη δημοτικότητα της μετοχής της Bed Bath, η οποία ήταν μια από τις πιο γνωστές και υπεραγορασμένες «μετοχές-meme» της εποχής.

    «Όταν ειπώθηκαν και έγιναν όλα τον Απρίλιο του 2023, η BBBY χρεοκόπησε, ενώ οι κατηγορούμενοι του Hudson Bay είχαν αποκομίσει βραχυπρόθεσμα κέρδη άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε η Bed Bath στην καταγγελία στην καταγγελία της.

    Από τη πλευρά της η Hudson Bay, η οποία διαχειριζόταν περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του έτους, ανέφερε σε δήλωση ότι οι πιστωτές του Bed Bath ήταν πίσω από την αγωγή και ότι το hedge fund δεν κατείχε ποτέ περισσότερο από το 10% των μετοχών του λιανοπωλητή.

    «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι πιστωτές, που επιδιώκουν να αποσπάσουν την προσοχή από τις σημαντικές οικονομικές τους απώλειες, έχουν καταφύγει στην υποβολή πραγματικά εσφαλμένων και αβάσιμων αξιώσεων σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποσπάσουν μια αδικαιολόγητη πληρωμή», δήλωσε εκπρόσωπος της Hudson Bay στη δήλωση.

    Η Sixth Street Partners, η οποία έδωσε στον Bed Bath ένα δάνειο διάσωσης 375 εκατομμυρίων δολαρίων και είναι ο υψηλότερος πιστωτής της, αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Διαβάστε επίσης

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Τεράστιο πριμ στους παίκτες αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Άστον Βίλα

    Ερντογάν: Οι πολιτικές απέναντι στην Γάζα έχουν «κλονίσει την πίστη» στην Ευρωπαϊκή Ενωση

    Νετανιάχου: Θα πολεμήσουμε ακόμη και με τα νύχια μας αν χρειαστεί



    ΣΧΟΛΙΑ