• Business

    Barclays: Περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην επενδυτική τραπεζική

    • Bloomberg
    C. S. Venkatakrishnan, CEO Barclays

    C. S. Venkatakrishnan, CEO Barclay’s


    Η Barclays Plc ετοιμάζεται να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, καθώς ξεκινάει μια πολυετή προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να αυξήσει τα κέρδη μέσα στη μονάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    Οι περικοπές θα επηρεάσουν το προσωπικό στις παγκόσμιες αγορές, την ανάλυση και τον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής της εταιρείας, σύμφωνα με τις πηγές. Αναμένεται να λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες και αποτελούν μέρος της ετήσιας διαδικασίας της εταιρείας για την απομάκρυνση των υπαλλήλων με χαμηλές αποδόσεις, επισήμαναν.

    «Εξετάζουμε τακτικά τα ταλαντούχα στελέχη της ομάδας μας για να διασφαλίσουμε ότι επενδύουμε σε άτομα υψηλών επιδόσεων και να εκτελέσουμε τη στρατηγική μας», δήλωσε η Barclays μέσω email. «Ωστόσο, δεν υπάρχουν οριστικοί αριθμοί για την φετινή αξιολόγηση».

    Τους τελευταίους μήνες, γίγαντες της Wall Street από την Citigroup έως την JPMorgan Chase & Co. έχουν στραφεί σε περικοπές θέσεων εργασίας ως απάντηση στην παγκόσμια πτώση των συναλλαγών και της δραστηριότητας στις αγορές κεφαλαίων.

    Στην Barclays, οι κινήσεις αυτές έρχονται καθώς η εταιρεία ξεκινάει μια μακρά προσπάθεια να βελτιώσει την κερδοφορία του τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, ο οποίος έχει πληγεί από την έλλειψη δραστηριότητας καθώς και από τις υψηλότερες από το συνηθισμένο αποχωρήσεις των dealmakers.

    Εδώ και καιρό, η Barclays δέχεται ερωτήσεις από επενδυτές σχετικά με τη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων της στη Wall Street επειδή η επενδυτική της τραπεζική καταναλώνει περισσότερα κεφάλαια από άλλους κλάδους της εταιρείας με υψηλότερες αποδόσεις.

    Τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζες C.S Venkatakrishnan επιδίωξε να καθησυχάσει τους επενδυτές, καθώς παρουσίασε τα σχέδια που θα καταστήσουν πιο κερδοφόρα την μονάδα, εστιάζοντας στην ενίσχυση των υπηρεσιών συμβουλευτικής και της ανάληψης εκδόσεων μετοχών.

    Στο πλαίσιο αυτής της εργασίας, η εταιρεία έχει επικεντρώσει τις δραστηριότητές της σε κλάδους που πιστεύει ότι θα είναι πιο δραστήριοι τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών χορηγών και των εταιρειών ενέργειας που απομακρύνονται από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

    Για το σκοπό αυτό, η Barclays έκλεισε συμφωνία τον τρέχοντα μήνα να αναλάβει σύμβουλος της Equitrans Midstream Corp. στην πώλησή της στην αμερικανική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου EQT Corp. αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Παράλληλα, η εταιρεία δεσμεύτηκε να επενδύσει περισσότερο σε άλλους τομείς εντός της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που επικεντρώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και του τομέα πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ.

    Οι διαχειριστές του τμήματος δέχονται επίσης πιέσεις να μειώσουν το κόστος κατά 700 εκατομμύρια λίρες έως το 2026, καθώς επιδιώκουν να μειώσουν τον δείκτη κόστους προς έσοδα της μονάδας σε ποσοστό έως 60%, από 69% που διαμορφώθηκε πέρυσι.

    «Ο απλός τρόπος να το σκεφτούμε είναι ότι θέλουμε η επενδυτική τράπεζα να αναπτυχθεί και να συνεισφέρει περισσότερο ενώ θα καταναλώνει λιγότερο», δήλωσε ο Venkatakrishnan στην εκδήλωση του περασμένου μήνα.

    Η επενδυτική τράπεζα «αποτελεί ζωτικό τμήμα της Barclays και θα συνεχίσει να είναι σημαντικό τμήμα της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος. «Είμαι εξίσου σαφής ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γίνουν. Η επενδυτική μας τράπεζα πρέπει να έχει υψηλότερες αποδόσεις. Και πρέπει να γίνει μικρότερο τμήμα της Barclays».

    Διαβάστε ακόμη:

    Apple και Alphabet σε συνομιλίες για χρήση του Gemini στα iΡhone

    AVE: Προχωρά σε AMK ύψους 7 εκατ. ευρώ – Τι αποφάσισε η ΕΓΣ

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Study in Greece



    ΣΧΟΛΙΑ