• Business

    BankTech: Η νέα τράπεζα της Πειραιώς, η Μαριάννα Λάτση και ο πολύπειρος τραπεζίτης Χάρης Αντωνίου

    • NewsRoom
    Χάρης Αντωνίου

    Χάρης Αντωνίου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Neptune International AG


    Το Latsco Family Office (LFO) της οικογένειας της Μαριάννας Ι. Λάτση είναι ο Anchor Investor στη Neptune  και έχει παρουσία στην Αθήνα, τη Γενεύη και το Λονδίνο, με επενδύσεις στη ναυτιλία, την ενέργεια, ακίνητα και Fintech.

    Με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη μιας καινοτόμου ψηφιακής τράπεζας, η οποία θα προσφέρει προϊόντα Banking-as-a-Service (BaaS), Buy-Now-Pay-Later (BNPL) και μια σειρά από χρηματοοικονομικά προϊόντα για τους ίδιους τους καταναλωτές με αμιγώς ψηφιακό και ευέλικτο τρόπο, τόσο εντός, όσο και εκτός των Ελληνικών συνόρων, η Natech Α.Ε. και ο συνεργάτης της Neptune International AG προχώρησαν στην σύναψη στρατηγικής κοινοπραξίας με την Τράπεζα Πειραιώς για τη δημιουργία της BankTech.

    Η αξιοποίηση των τεράστιων ευκαιριών που δημιουργεί στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές όσο και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, μέσω μιας end-to-end ψηφιακής εμπειρίας, λειτούργησε ως ένας από τους κινητήριους μοχλούς που συνέβαλε καταλυτικά στην δημιουργία της BankTech.

    «Παράλληλα, μέσω της BankTech θα τους προσφέρουμε νέες, εξαιρετικές ευκαιρίες προκειμένου να αυξήσουν τις δυνατότητές τους μέσω του BaaS».

    Από την πλευρά του, ο χαρισματικός τραπεζίτης Χάρης Αντωνίου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Neptune International AG υπογράμμισε πως σε διεθνές επίπεδο ο τραπεζικός τομέας διέρχεται μια έντονη περίοδο αναδιοργάνωσης, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τις ραγδαία μεταβαλλόμενες τεχνολογικές εξελίξεις.

    «Οι καινοτόμες τεχνολογίες της Natech θα παράσχουν στρατηγικούς μοχλούς τόσο στην Πειραιώς όσο και στο νέο εγχείρημα της BankTech που θα τους επιτρέψουν να εξορθολογίσουν το λειτουργικό κόστος και να βελτιώσουν την παροχή υπηρεσιών.

    Στόχος της BankTech είναι να φέρουμε επανάσταση στην τραπεζική εμπειρία των πελατών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

     

    Anchor Investor η Μαριάννα Λάτση 

    Η Neptune International, που εδρεύει στην Ελβετία, αποτελεί μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων και παροχής συμβουλών που εστιάζει σε αποτελεσματικές τεχνολογίες και real assets.

    Επικεφαλής είναι ο τραπεζίτης Χάρης Αντωνίου.

    Το Latsco Family Office (LFO) της οικογένειας της Μαριάννας Ι. Λάτση είναι ο Anchor Investor στη Neptune  και έχει παρουσία στην Αθήνα, τη Γενεύη και το Λονδίνο, με επενδύσεις στη ναυτιλία, την ενέργεια, ακίνητα και Fintech.



    ΣΧΟΛΙΑ