• Μπαλκόνι με κήπο και… BBQ: Πώς μπορώ να δημιουργήσω έναν πραγματικό παράδεισο σε λίγα τετραγωνικά

    Δημοσιεύτηκε:

    Τα τελευταία χρόνια, η διακόσμηση έχει επεκταθεί -και δικαίως- και στους εξωτερικούς χώρους. Με τη ζηλευτή ηλιοφάνεια στη χώρα μας τους περισσότερους μήνες του χρόνου και με τα περισσότερα σπίτια να διαθέτουν έναν εξωτερικό χώρο μικρό ή μεγάλο, έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να ζούμε περισσότερο έξω και να απολαύσουμε με κάθε τρόπο τις ευκαιρίες που μας χαρίζουν οι εξωτερικοί χώροι.

    Ναι, αλλά δεν έχουν όλοι κήπο, θα μου πείτε. Τι μπορώ να κάνω αν το μπαλκόνι μου είναι… λιλιπούτειο;

    Κι όμως, όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος που διαθέτει κανείς, υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσει τον δικό του πράσινο, επίγειο παράδεισο. Πολλές φορές, μάλιστα, προσδίδοντάς του ιδιαίτερη προσωπικότητα.

    Εν αρχή ην το πράσινο!

    Το πράσινο δροσίζει, ομορφαίνει, χαλαρώνει. Και είναι ο ευκολότερος τρόπος να δώσουμε ζωντάνια σε κάθε χώρο. Ακόμη και στο πιο μικρό μπαλκόνι, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια όαση πρασίνου με έναν κάθετο κήπο και κάθετες φυτεύσεις.

    Τι θα χρειαστούμε;

    Ό,τι κι αν θέλουμε, θα τα βρούμε στα Praktiker. Κρεμαστές γλάστρες και ζαρντινιέρες, σε πληθώρα χρωμάτων και στιλ, για να διαλέξουμε εκείνες που ταιριάζουν περισσότερο στο ύφος που φανταζόμαστε για τον χώρο μας, εργαλεία, χώμα και φυτά, αλλά και έπιπλα και διακοσμητικά για να δημιουργήσουμε τη βεράντα των ονείρων μας!

    Με μία-δύο κρεμαστές γλάστρες όπως η παρακάτω, ευφάνταστο φωτισμό και έξυπνες ιδέες, ο χώρος σας θα γίνει αγνώριστος, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε πολλά!

    Κήπος Praktiker
    Ιδέες και λύσεις για ονειρεμένους χώρους ακόμη και σε ελάχιστα τετραγωνικά

     

    Κρεμαστή γλάστρα Praktiker
    Βάση Γλάστρας Κρεμαστή Μεταλλική 24X60cm

    Με ένα πτυσσόμενο τραπέζι, κερδίζουμε χώρο!

    Τραπέζι Μπαλκονιού Nattera Torino Πτυσσόμενο 100X50X74cm
    Τραπέζι Μπαλκονιού Nattera Torino Πτυσσόμενο 100X50X74cm
    Ηλιακό Φωτιστικό Φανάρι Μαύρο σε Διάφορα Σχέδια
    Ηλιακό Φωτιστικό Φανάρι Μαύρο σε Διάφορα Σχέδια
    Χαλάκι Atmosphera Box 60x90 cm από Γιούτα
    Χαλάκι Atmosphera Box 60×90 cm από Γιούτα
    Κασπώ Κεραμικό Φ.12cm σε Διάφορα Σχέδια
    Κασπώ Κεραμικό Φ.12cm σε Διάφορα Σχέδια

    Ιδέες και λύσεις που θα απογειώσουν τη δημιουργικότητά σας!

    Πλέγμα Τοίχου Εlho Loft Urban
    Πλέγμα Τοίχου Εlho Loft Urban

    Και μερικές εικόνες για να αντλήσετε έμπνευση:

    Κι αν ο χώρος σας το επιτρέπει, μη διστάσετε να προσθέσετε και ένα μικρό BBQ για να κάνει τις μέρες σας ακόμη πιο ενδιαφέρουσες  αλλά και τα τραπέζια σας ακόμη πιο νόστιμα!

    Ψησταριά Κάρβουνου Home&Camp Kettle
    Ψησταριά Κάρβουνου Home&Camp Kettle
    Η ψησταριά Weber Traveler προορίζεται για όσους θέλουν να απολαμβάνουν νόστιμα ψητά φαγητά, όπου κι αν βρίσκονται. Ανθεκτική, στιβαρή κατασκευή με εργονομική αναδίπλωση για εύκολη αποθήκευση είναι η καλύτερη λύση για τους λάτρεις του κάμπινγκ, της αναρρίχησης, του πικ-νικ, για όσους περνούν ώρες στην παραλία ή κάνουν διακοπές με σκάφος, αλλά και για μικρούς χώρους που απαιτούν ευέλικτες λύσεις.

    Βρες τα όλα στα Praktiker!

    Με 16 καταστήματα πανελλαδικά και ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα, στα Praktiker και ειδικότερα στην κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών Urban Kipos βρίσκουμε  ό,τι χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε την πιο μαγευτική και βιώσιμη όαση ακόμη και στην πιο μικρή βεράντα. Μάλιστα, με την υπηρεσία Kipos Experts, κλείνοντας ραντεβού σε ένα από τα καταστήματα της Praktiker, εξειδικευμένοι επαγγελματίες, αρχιτέκτονες τοπίου και γεωπόνοι μας υποστηρίζουν στο σχεδιασμό  του χώρου των ονείρων μας και με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας  τον βλέπουμε να… ζωντανεύει!

    Το concept Urban Kipos εντάσσεται στην ευρύτερη υπόσχεση που έχει δώσει η Praktiker Hellas απέναντι στο περιβάλλον: να σταθεί αρωγός του αστικού πράσινου και να συμβάλει με τη λειτουργία της στη βιωσιμότητα. Ξεκινώντας από το δικό της «σπίτι», τα 16 καταστήματά της και όλες τις εγκαταστάσεις της πανελλαδικά, βοηθά κάθε σπίτι να γίνει μία δεξαμενή οξυγόνου. Γιατί η Praktiker αλλάζει το σπίτι και «το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την ΠΟΛΗ», όπως υπογράφει την υπόσχεσή της. Αναλαμβάνει, λοιπόν, δράση με καινοτομίες, προσφέρει βιώσιμες επιλογές που φέρνουν τη φύση στο σπίτι μας, επενδύει σε πρωτοβουλίες και εκπαιδεύει το κοινό ώστε μέσα από απλές επιλογές και πράξεις να αλλάξει την ποιότητα ζωής στην πόλη!

    Στον τομέα της εκπαίδευσης, μάλιστα, υλοποίησε μια πρωτότυπη βιβλιογραφική μελέτη βασισμένη στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία με τίτλο «Αστικοί κήποι στο κλίμα που αλλάζει», σε συνεργασία με τον Δρ Οικολογίας Φυτών Πανεπιστημίου Αθηνών και Αρχιτέκτονα Τοπίου Αντώνη Σκορδίλη και την επιστημονική ομάδα του. Τα ευρήματα της έρευνας, που για πρώτη φορά υλοποιείται σε αυτό τον βαθμό στη χώρα μας, έχουν ενδιαφέρον και ουσία και τα μοιράζεται με όλους μας, ώστε να τα αξιοποιήσουμε ουσιαστικά στη ζωή μας, στο σπίτι μας, στην πόλη μας.

    Όποιο κι αν είναι, λοιπόν, το στιλ σας, όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι ο χώρος σας, στα Praktiker θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τη δική σας όαση στην πόλη – κι ακόμα παραπάνω!