• Business

    Μπάιντεν: Δεν πιστεύουμε ότι κρύβεται η Ρωσία πίσω από την «επίθεση» στην Colonial Pipeline

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (EPA/STEFANI REYNOLDS / POOL μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Με αφορμή την κυβερνοεπίθεση εναντίον της Colonial Pipeline, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι θέλει να συζητήσει το θέμα της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Δεν πιστεύουμε ότι η ρωσική κυβέρνηση εμπλέκεται σε αυτήν την επίθεση», επανέλαβε ο Μπάιντεν. «Όμως έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι οι εγκληματίες που ευθύνονται για αυτές τις επιθέσεις ζουν στη Ρωσία», πρόσθεσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι αναγκαίοι οι διεθνείς κανόνες ώστε η κάθε χώρα να αναλαμβάνει δράση εναντίον των πειρατών που δρουν από το έδαφός της.

    «Είναι ένα από τα θέματα που θα θίξω με τον πρόεδρο Πούτιν», διαβεβαίωσε.

    Τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Κρεμλίνο αναφέρονται το τελευταίο διάστημα σε μια σύνοδο κορυφής των ηγετών, όμως προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία ή το πού θα μπορούσε να γίνει αυτό.

    Όταν ρωτήθηκε αν είναι πεπεισμένος ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν εμπλέκεται στην επίθεση, ο Μπάιντεν απάντησε: «Είμαι πεπεισμένος ότι διάβασα σωστά την έκθεση του FBI και (η ομοσπονδιακή αστυνομία) λέει ότι δεν εμπλέκεται».

    Διαβάστε επίσης:

    Colonial Pipeline: Πλήρωσε τα 5 εκατ. δολάρια στους χάκερς που της επιτέθηκαν

    ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με την τροφοδοσία καυσίμων στις ανατολικές ακτές



    ΣΧΟΛΙΑ