• Business

    Μπάγερν Μονάχου και Qatar Airways λήγουν συμφωνία 100 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom

    Βayern (Πηγή: facebook)


    Δεν σκοπεύουν να ανανεώσουν τη συμφωνία χορηγίας τους ο γερμανικός ποδοσφαιρικός σύλλογος Μπάγερν Μονάχου και η Qatar Airways, μετά τις διαμαρτυρίες των οπαδών της πλουσιότερης ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

    Ο σύλλογος της Bundesliga και η εθνική αεροπορική εταιρεία του Κατάρ θα σταματήσουν τη συνεργασία, που αφορά το πενταετές συμβόλαιό τους, στο τέλος του μήνα, ανέφεραν σε σημερινή τους δήλωση.

    Το συμβόλαιο ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ  ετησίως, ανέφερε η Sueddeutsche Zeitung.

    Οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου έχουν συσπειρωθεί τα τελευταία χρόνια εναντίον της Qatar Airways, εν μέσω επικρίσεων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ και τη μεταχείριση των μεταναστών εργατών κατά την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

    Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία είναι μεγάλος χορηγός της αγωνιστικής εμφάνισης της Μπάγερν Μονάχου, με το λογότυπο να εμφανίζεται στο μανίκι της φανέλας.

    Ωστόσο, το 2021, εκατοντάδες οπαδοί αποδοκίμασαν στελέχη της Μπάγερν Μονάχου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Όλιβερ Καν, στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου,  αφού αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία τη συμφωνία με την Qatar Airways.

    Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το γερμανικό ποδόσφαιρο παλεύει με εσωτερικές διαμάχες για τον τρόπο σωστής λειτουργίας του.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο οργανισμός επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Γερμανίας DFL απέτυχε τον Μάιο να κερδίσει αρκετή υποστήριξη από τους συλλόγους για το σχέδιό του να συγκεντρώσει έως και 2 δισ. ευρώ πουλώντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga (σ.σ. το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου) σε ιδιώτες επενδυτές.

    Η CVC Capital Partners, η Blackstone και η Advent International φέρονται να είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών.

    Εντούτοις, η προσπάθεια ναυάγησε διότι σύλλογοι όπως η FC St. Pauli του Αμβούργου, οι οπαδοί της οποίας έχουν στενούς δεσμούς με την πανκ σκηνή της πόλης, κράτησαν μια συγκρατημένη στάση.

    Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της FC Μπάγερν Μονάχου, Jan-Christian Dreesen, δηλώνει ότι  “Η Μπάγερν Μονάχου και η Qatar Airways συνεργάστηκαν με επιτυχία και έμαθαν ο ένας από τον άλλον”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρεκόρ στις πωλήσεις εισιτηρίων – Αυξήθηκαν 11,3% τα έσοδα

    Γαλλικό κάστρο που ανήκε σε Ρώσο ολιγάρχη πωλείται σε τιμή άνω των 100 εκατ. δολαρίων

    Γιατί η LVMH (Louis Vuitton) είναι η αγαπημένη μετοχή των ESG funds



    ΣΧΟΛΙΑ