• Business

    AXIA για Autohellas: Τι βλέπει για τη συνέχεια

    Ευτύχης Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas


    Πολύ ικανοποιητικά κρίνουν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Autohellas για το 2020 οι αναλυτές της AXIA Research, «βλέποντας» περαιτέρω βελτίωση στη συνέχεια.

    Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, συνολικά η Autohellas ανακοίνωσε μια πολύ ικανοποιητική σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020, δεδομένων των αντίξοων συνθηκών λειτουργίας.

    Για τη συνέχεια, αναμένουν, όπως προαναφέρθηκε, περαιτέρω βελτίωση της εικόνας σε επίπεδο καθαρών κερδών, αν και οι επιδόσεις της εταιρείες συνδέονται με τις τουριστικές ροές, δεδομένου του «συνεργικού» (σ.σ. που αξιοποιεί τις συνέργειες), όπως το χαρακτηρίζουν, επιχειρησιακού μοντέλου του ομίλου, το οποίο προϋποθέτει όγκους προκειμένου να υπάρξει βελτίωση στα περιθώρια κέρδους.

    Σημειώνεται ότι η Autohellas ανακοίνωσε πτώση 11,5% στις πωλήσεις, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 491,7 εκατ. ευρώ, μείωση 13,9% στα EBITDA, στα 135,4 εκατ. ευρώ, και πτώση 62,8% στα καθαρά κέρδη, στα 17,35 εκατ. ευρώ.

    Καλύτερα του αναμενομένου τα αποτελέσματα

    Τα αποτελέσματα, όπως σχολιάζουν, ήταν καλύτερα από εκείνα που ανέμεναν.

    Αναφορικά με το 2021, η διοίκηση τόνισε πως, παρά τις αβεβαιότητες, παραμένει αισιόδοξη ότι η πορεία της ανάκαμψης των αποτελεσμάτων των τελευταίων μηνών θα συνεχιστεί.

    Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, παρά τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις και στα EBIT για το έτος, ο όμιλος ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας στα 119,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 6,03 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, χάρη στη μείωση του στόλου των αυτοκινήτων (σ.σ. με πωλήσεις μεταχειρισμένων) και των αγορών καινούργιων οχημάτων. Αυτό οδήγησε σε σημαντική βελτίωση των καθαρών ταμειακών ροών σε σύγκριση με το 2019, με τον καθαρό δανεισμό να είναι μειωμένος κατά 60,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019.

    Διαβάστε επίσης:

    Autohellas: Για 4η χρονιά «Κορυφαία εταιρεία του κλάδου μίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων» στα «True Leaders Awards» της ΙCAP

    Autohellas: Επανάκαμψη κερδοφορίας το 2020 παρά το lockdown

    Autohellas: Ψηφιοποίηση υπηρεσιών για ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση



    ΣΧΟΛΙΑ