• Business

    Αττικά Πολυκαταστήματα: Η μεγάλη επιστροφή και τα σχέδια για το Eλληνικό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τα Αττικά Πολυκαταστήματα στην Αθήνα

    Τα Αττικά Πολυκαταστήματα


    Στα επίπεδα του 2019, επέστρεψαν για τα Αττικά Πολυκαταστήματα οι πωλήσεις, από τη στιγμή που επαναλειτούργησαν τα καταστήματα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στην αγορά. Από τις αρχές του Μαΐου 2021 δηλαδή και έως το τέλος του έτους.

    Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για το 2021 που έχει στη διάθεση του το mononews, αποτυπώνουν τη μεγάλη επιστροφή της εταιρείας, μετά το δύσκολο για ολόκληρη την αγορά, πρώτο έτος της πανδημίας. Στις  επιδόσεις του 2021 -συγκρινόμενες με το 2019- θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μήνες που τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά λόγω των lockdown. Επομένως οι μέρες λειτουργίας  καταστημάτων Attica είναι λιγότερες το 2021 σε σχέση με το έτος προ πανδημίας.

    Συνολικά ο τζίρος για την εταιρεία το 2021 διαμορφώθηκε στα 144,1 εκατ. ευρώ, έναντι 99 εκατ. ευρώ το 2020, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 46%.

    Το EBITDA χωρίς την επίδραση του IFRS 16 διαμορφώθηκε το 2021 στα 15 εκατ. έναντι 4,5 εκατ. το 2020 ενώ τα κέρδη προ φόρων στα 8 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 1,5 εκατ. ευρώ το 2020.

    Με την επίδραση του IFRS 16, το EBITDA διαμορφώθηκε το 2021 στα 28 εκατ. έναντι 16,9 εκατ. το 2020 και τα κέρδη προ φόρων στα 5,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς 5,2 εκατ. ευρώ το 2020.

    Οι τελικές συζητήσεις με τη Lamda και ο νέος κύκλος ανάπτυξης

    Την ίδια στιγμή η εταιρεία μέσα στο τρέχον έτος, αναμένεται να συνεχίσει τη δυναμική της ανάπτυξη. Στους στόχους της  για το επόμενο διάστημα είναι η επέκταση του κεντρικού καταστήματος Attica στο City link, στο κέντρο της Αθήνας.

    Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς – η οποία αναμένεται να μετακομίσει από το κτίριο του City Link στις εγκαταστάσεις στο Ελληνικό – αποδεσμεύοντας έτσι χώρους διαθέσιμους προς χρήση, που μπορεί να εκμεταλλευτεί για την επέκτασή του το πολυκατάστημα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις αφορούν σε έκταση από 4 έως 8 χιλιάδες τ.μ. της Τράπεζας προκειμένου να αξιοποιηθούν από το Attica που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο.

    Υπενθυμίζεται δε ότι μέσα στο 2021 είχε ολοκληρωθεί η επέκταση 4.000 τ.μ. καθώς και ο επανασχεδιασμός του 3ου και 4ου ορόφου του πολυκαταστήματος, το οποίο εκτείνεται αυτή τη στιγμή σε συνολικά 30.000 τ.μ.

    Επιπλέον η εταιρεία βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις με τη Lamda Development τόσο για την ανάπτυξη του πολυκαταστήματος που σχεδιάζει στο Ελληνικό αλλά και μικρών monobrands καταστημάτων. Η συνολική έκταση των τ.μ. που θα αξιοποιήσει η εταιρεία στην περιοχή, αναμένεται να φτάσει τα 10.000 τ.μ., με το πολυκατάστημα στο Ελληνικό να καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση του συνόλου.

    Έτσι, με την υλοποίηση των παραπάνω σχεδιασμών, η συνολική έκταση των καταστημάτων της Αττικά Πολυκαταστήματα που αυτή τη στιγμή φτάνει τα 60.000 τ.μ., μπορεί να αγγίξει και τα 80.000 τ.μ.

    Διαβάστε επίσης:

    Κώστας Σουλιώτης (Παλίρροια): Σχέδια για νέες εξαγορές στα τρόφιμα

     



    ΣΧΟΛΙΑ