• Business

    Attica Stores: Τι σηματοδοτεί η ενίσχυση της διοικητικής ομάδας – Τα σχέδια για το e-shop και το City Link

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    (Από αριστερά προς τα δεξιά): Δημοσθένης Μπούμης (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος), Γιάννης Φέρλας (Διοικητικός Διευθυντής), Βαρβάρα Βερνίκου (Σύμβουλος Διοίκησης), Φοίβη Παναγιωτοπούλου (Διευθύντρια Marketing & E-commerce) , Άλκης Οικονόμου (Eπικεφαλής ΙΤ) , Διονύσης Δουλαβέρης (Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών), Ηλίας Κούκουτσας (Διευθύνων Σύμβουλος).


    Τα σχέδια για δυναμική επέκταση στον χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων σηματοδοτεί η ενίσχυση της διοικητικής ομάδας των «Attica Stores» με τέσσερα έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του λιανεμπορίου.

    Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, Δημοσθένης Μπούμης, Φοίβη Παναγιωτοπούλου, Άλκης Οικονόμου και Βαρβάρα Βερνίκου αναμένεται να συμβάλουν στην προσπάθεια να επιταχυνθεί η ανάπτυξή του ομίλου στον πολλά υποσχόμενο τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος για πολλούς θεωρείται το μέλλον του retail.

    Τα «Attica Stores» διαγράφουν ήδη μια ανοδική πορεία στο διαδίκτυο, πετυχαίνοντας εντυπωσιακή αύξηση τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις «τρέχουν» με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 150% (!), κόντρα στην αρνητική συγκυρία και υπολογίζεται πως φέτος θα κλείσουν μεταξύ 12 εκατ. ευρώ και 14 εκατ. ευρώ έναντι 5,5 εκατ. ευρώ πέρυσι (σχεδόν δυόμιση φορές πάνω).

    Η εταιρεία σκοπεύει να ενδυναμώσει το χαρτοφυλάκιο του ηλεκτρονικού καταστήματος, προκειμένου να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές. Πρόσφατα, προστέθηκαν στην γκάμα των καλλυντικών διάφορα γυναικεία αξεσουάρ, όπως τσάντες και βαλίτσες και το επόμενο διάστημα θα ενταχθούν οπτικά είδη και είδη παραλίας.

    Τα είδη ένδυσης και υπόδησης αναμένεται να προστεθούν μετά το καλοκαίρι του 2021 και αφού προηγηθεί εντατική προετοιμασία. Μάλιστα, προκειμένου να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρονικές παραγγελίες, η εταιρεία προχώρησε και στην εκμίσθωση νέων αποθηκών στην περιοχή της Παιανίας έκτασης 4.000 τ.μ.

    Την ίδια ώρα, σημαντικές επενδύσεις υλοποιούνται και στα φυσικά καταστήματα, τα οποία αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» για τον όμιλο. Εδώ και λίγο διάστημα ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση των χώρων του City Link κατά 4.000 τ.μ. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ και εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου. Οι νέοι χώροι, τους οποίους εκμίσθωσε από την Τράπεζα Πειραιώς θα δώσουν νέα πνοή και δυναμική στο γνωστό πολυκατάστημα, καθώς θα φιλοξενήσουν διάσημα brands της γυναικείας μόδας και των αθλητικών ειδών, όπως η New balance και η Asics.

    Πρόσφατα, ξεκίνησε συνεργασία και με τον γαλλικό οίκο μόδας Sandro, ο οποίος θα λειτουργήσει κατάστημα μέσα στο Attica στο Golden Hall, ενώ συμφώνησε να δημιουργήσει corner shop και σε όλα τα υπόλοιπα πολυκαταστήματα του ομίλου.

    Ηχηρά «ονόματα»

    Η διοίκηση των Attica Stores εμφανίζεται αποφασισμένη να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, πάντοτε με σταθερά και μελετημένα βήματα, ώστε η κάθε κίνηση να αποφέρει κέρδη. Εξάλλου, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν, οι επενδύσεις γίνονται με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και υπερβαίνουν τη φετινή χρονιά, που οι προσδοκίες είναι χαμηλές λόγω Covid-19.

    Μέχρι στιγμής, οι πωλήσεις υποχωρούν λίγο πάνω από 20% τη φετινή χρονιά, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης που παρουσιάζει η κίνηση στο City Link. Η απροθυμία των καταναλωτών να επισκεφθούν το κέντρο της πρωτεύουσας, σε συνδυασμό με το πλήγμα που υπέστη ο τουρισμός, ο οποίος αποτελούσε βασική πηγή εσόδων του καταστήματος, έχουν πιέσει τις επιδόσεις του εμβληματικού πολυκαταστήματος.

    Αντίθετα, τα υπόλοιπα πολυκαταστήματα του ομίλου κινούνται ικανοποιητικά, με αυτό στο Golden Hall «να κάνει την έκπληξη», επιδεικνύοντας αξιοσημείωτες αντοχές για τα δεδομένα της εποχής. Εκτιμάται, πάντως, πως από του χρόνου το Πάσχα και έπειτα, η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται για το εγχώριο λιανεμπόριο, αλλά και την οικονομία.

    Τα Attica Stores ξεκίνησαν το 2005 και σήμερα, 15 χρόνια μετά συγκαταλέγονται στους 100 μεγαλύτερους ομίλους της χώρας από πλευράς πωλήσεων, κερδοφορίας και θέσεων εργασίας. Διαθέτουν δίκτυο 5 πολυκαταστημάτων και απασχολούν περίπου 2.000 άτομα προσωπικό.

    Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας που υπεγράφη πέρυσι, στο μετοχικό της κεφάλαιο συνυπάρχουν μέσω fund που διαχειρίζεται ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου «ηχηρά ονόματα» του επιχειρείν με διεθνή εμβέλεια, όπως οι εφοπλιστές Λασκαρίδης, Σαραντίτης και Τσάκος, o επιχειρηματίας Δαυίδ (Coca Cola HBC), ο φαρμακοβιομήχανος Τρύφων (ELPEN) και το ίδρυμα Ωνάση.

    Την «dream team» των μετόχων πλαισιώνουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι, οι οποίοι αποτελούνται από τους Κ. Λαμπρόπουλο, Κ. Σγουμπώπουλο, Αλ. Τσουβελεκάκη, Ευτύχη Βασιλάκη (Aegean, Autohellas), και Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο (Temes -Costa Navarino).

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ