• Business

    Attica Bank:Η γερμανοτραφής πρόεδρος και η 32χρονη εκπρόσωπος του δημοσίου

    Στεφανία Γεωργαράκου. Εκπρόσωπος Δημοσίου στην Τράπεζα Αττικής


    Αλλαγή σελίδας επιχειρείται στην Αttica Bank με την τοποθέτηση στη θέση του προέδρου της Άννας Πουσκούρη Reiche. Μετά τον Γιάννη Γαμβρίλη, συνδικαλιστή του κλάδου των μηχανικών και αντιπρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ μέχρι σχετικά πρόσφατα, και έχοντα μηδενική σχέση με την τραπεζική, η Αννα Πουσκούρη Reiche, με τη μακρά θητεία σε ξένες τράπεζες φαίνεται κατακλυσμιαία αλλαγή για την Αttica Bank.

    Η ανάγκη βελτίωσης της εταιρικής διακυβέρνησης της τράπεζας ήταν μία από τις βασικές απαιτήσεις Θεσμών και Τράπεζας της Ελλάδος, όπως και η γενικότερη αναδιοργάνωση του πιστωτικού ιδρύματος που λειτουργεί μακριά από τα πρότυπα της σύγχρονης τραπεζικής.

    Άννα Πουσκούρη Reiche. Πρόεδρος Attica Bank
    Άννα Πουσκούρη Reiche. Πρόεδρος Attica Bank

    Οι πιέσεις για αλλαγές έχουν ενταθεί και η τοποθέτηση της Πουσκούρη είναι ένδειξη ότι μάλλον το σήμα ελήφθη αφού το ΤΣΜΕΔΕ ως βασικός μέτοχος πρότεινε ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία σε διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό για τη θέση του προέδρου.

    Η έρευνα του SSM που πραγματοποιείται τους τελευταίους μήνες εντός της Attica Bank με αντικείμενο τον τρόπο πραγματοποίησης της αύξησης κεφαλαίου αλλά και άλλες πρακτικές που χρησιμοποιούνται στην τράπεζα αναμένεται να αναδείξουν πολλά δομικά προβλήματα που θα κληθεί/πιεστεί η νέα διοίκηση να διαχειριστεί.

    Η Attica Bank υποχρεούται ως το τέλος Ιουλίου το αργότερο να διευθετήσει το θέμα της ολοκλήρωσης της αύξησης κεφαλαίου – πρόκειται για μόλις 70 εκ.ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Αντωνόπουλος έχει προχωρήσει τη διαδικασία επιδιώκοντας ένα συνδυασμό εξεύρεσης επενδυτή, ο οποίος θα καταβάλλει το ποσό της αύξησης, αποκτώντας ταυτόχρονα το χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων της τράπεζας.

    Παραμένοντας στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Αντωνόπουλος και χωρίς την κόντρα με τον Γιάννη Γαμβρίλη εκτιμάται ότι θα προχωρήσει θέματα που έχουν παγώσει για μεγάλο διάστημα.

    Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank περιλαμβάνει το πιο εντυπωσιακό πρόσωπο του τραπεζικού συστήματος… κυριολεκτικά.

    Στεφανία Γεωργακάκου Κουτσονίκου. Εκπρόσωπος δήμοσίου στην Attica Bank
    Στεφανία Γεωργακάκου Κουτσονίκου. Εκπρόσωπος δήμοσίου στην Attica Bank

    Πρόκειται για την εκπρόσωπο του δημοσίου Στεφανία Γεωργακάκου Κουτσονίκου. Mέλος του δ.σ.από πέρυσι όταν η νέα κυβέρνηση άλλαξε τους εκπροσώπους του δημοσίου στις τράπεζες, εντυπωσίασε λόγω του νεαρού της ηλικίας και την εμφάνισή της, τους λίγους που την είχαν εντοπίσει τότε.

    Η Στεφανία Γεωργακάκου ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και δραστηριοποιήθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού την ίδια περίοδο που ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν γραμματέας της οργάνωσης.

    Η νεαρή οικονομολόγος, γεννήθηκε το 1984 στην Πάτρα, δραστηριοποιήθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού από το 2002 και διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της την περίοδο 2007-2009.

    Εχει αποφοιτήσει από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2007 και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο Πανεπιστήμιο του Sussex, το 2009. Στη συνέχεια, δίδαξε Μαθηματικά και Στατιστική για Οικονομολόγους στο Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου, ενώ σήμερα διδάσκει Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στο Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω, όπου έθεσε υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

     Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και με αυτή την ιδιότητα ανέλαβε συντονίστρια του τομέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει όμως και μια άλλη αδυναμία, τη μουσική και συγκεκριμένα το φλάουτο και ως διπλωματούχος μουσικός, μάλιστα, συμμετέχει σε ορχήστρες και εκδηλώσεις της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/anna-pouskouri-ke-ta-domimena-omologa-mia-katathesi-ston-anakriti-pou-iche-sizitithi/56430

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-ekatontades-diatages-pliromis-mipos-pame-gia-lisi-sto-montelo-ton-atlantik/56586



    ΣΧΟΛΙΑ