• Business

    Αθηνά Χατζηπέτρου (Αναπτυξιακή Τράπεζα): Εγγυητικές επιστολές για ευρωπαϊκά προγράμματα- η βιομηχανία είναι αξιόχρεη

    Αθηνά Χατζηπέτρου


    Στοχευμένη στην μεταποίηση θα είναι η επόμενη μέρα των προγραμμάτων της Αναπτυξιακής Τράπεζας σημείωσε η Πρόεδρός της Αθηνά Χατζηπέτρου, μιλώντας στο Thessaloniki Summit. “Η τράπεζα, σήμερα,  έχει πολύ περισσότερα στοιχεία και δεδομένα που της δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα επεξεργασίας και αξιοποίησης στοιχείων και δεδομένων  που δίνει δυνατότητα ανάλυσης και πιο στοχευμένης  παρέμβασης. Η επόμενη στόχευσή μας είναι να δημιουργήσουμε εγγυητικές επιστολές για προγράμματα ευρωπαϊκά” σημείωσε.

    Η τράπεζα, όπως είπε, έχει διασύνδεση με άλλες αναπτυξιακές τράπεζες όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας και ανταλλάσσει πληροφορίες για την ανάπτυξη εργαλείων .

    Σημείωσε ότι γίνονται συζητήσεις στην Τράπεζα, για ένα σχεδιασμό κανονικότητας, ενώ  υπήρξαν  και προγράμματα προστασίας για τον χαμένο τζίρο. Τα 5,2 δισ που έχουν διατεθεί από την Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι 5 φορές περισσότερα από όσα διατέθηκαν την προηγούμενη πενταετία 2015-2019, ενώ το πλήθος σε αριθμός δανείων είναι 4 φορές πάνω από τη δεκαετία 2010-2019.

    “Η ελληνική βιομηχανία και μεταποίηση είναι αξιόχρεη και έχεις αντοχές”, τόνισε. “Οι επιχειρήσεις που έλαβαν τα προγράμματα ΤΕΠΙΧ και Εγγυοδοτικό είχαν τζίρο το 2019 35 δισ.  και οι  2.600 επιχειρήσεις έλαβαν 1,3 δισ. Είναι επιχειρήσεις καλά δομημένες και έχουν καλύτερη κεφαλαιουχική επάρκεια από επιχειρήσεις άλλων κλάδων”, σημείωσε, κάτι που τους δίνει ένα προβάδισμα σε όλα τα επίπεδα” επεσήμανε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ