• Business

    Athens Ledra: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για να μην κηρυχθεί άγονος!

    Athens Ledra


    Ακυρώθηκε, αντί να κηρυχθεί άγονος ο πλειστηριασμός για την εκμετάλλευση του κτηρίου του ξενοδοχείου Athens Ledra από την Alpha Bank που είχε ορισθεί αρχικώς για σήμερα!

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πλειστηριασμός μετατίθεται, πιθανώς για το φθινόπωρο, καθώς εισήλθαν στον χώρο που πραγματοποιείτο η διαδικασία μέλη του ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαλαϊκό Μέτωπο) και έτσι η διενεργούσα αρχή, η Alpha Bank, ακύρωσε τη διαδικασία.

    Οπως προκύπτει από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δεν υπήρξε το αναμενόμενο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το ακίνητο, γεγονός που ανάγκασε την Alpha Bank να προχωρήσει σε ακύρωση του πλειστηριασμού, παρά να δηλώσει επισήμως ότι κατέστη άγονος ο πλειστηριασμός.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο δεύτερος πλειστηριασμός για το συγκεκριμένο ακίνητο του ξενοδοχείου Athens Ledra, πριν απο περίπου 1 χρόνο, ο οποίος και είχε κηρυχθεί άγονος.

    Οπως είχε επισημάνει νωρίτερα το mononews.gr, σύμφωνα με την διαδικασία, εάν και ο δεύτερος πλειστηριασμός της Alpha Bank για το Athens Ledra Hotel ( σ.σ ο πρώτος είχε γίνει την άνοιξη του 2015) κηρυχθεί άγονος τότε θα πρέπει εντός 60 ημερών να προκηρυχθεί νέος με το τίμημα να είναι κατά 50% μειωμένο από το αρχικό, δηλαδή να κατέβει στα 24 εκατ.ευρώ. Στην περίπτωση που και ο τρίτος (κατά σειρά) πλειστηριασμός δεν τελεσφορήσει επιτυχώς, τότε ο τρίτος που θα γίνει θα μειώσει κατά πολύ το τίμημα προκειμένου η τράπεζα να “διώξει” το ακίνητο αλλά και να εισπράξει τα χρήματά της από τον νέο ιδιοκτήτη. Βέβαια ποσοστό 10% θα καταβληθεί για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

    Πάντως, όπως ισχυρίζονται επιχειρηματίες της αγοράς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν προσφορές κάτω από τα 48 εκατ. ευρώ περίπου, με στόχο να ο πλειστηριασμός να κηρυχθει άγονος, να επαναληφθεί και να οδηγήθεί τελικά σε πλειστηριασμό χωρίς ελάχιστη τιμή.

    Σημειώνεται ότι τα χρέη προς τις τράπεζες ανέρχονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να οφείλει επιπλέον περίπου 7 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ. Οι υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ είχαν τεθεί σε καθεστώς ρύθμισης, αλλά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η ΑΣΤΥ δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τις δόσεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2016 με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΙΚΑ να προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να παγώσουν και οι όποιες πληρωμές. Πριν από μερικούς μήνες, φάνηκε να βρίσκεται φως στην άκρη του τούνελ, με το ΙΚΑ να αποδεσμεύει τους λογαριασμούς της εταιρείας προκειμένου να προχωρήσει εκ νέου σε πληρωμές. Όμως, λίγο αργότερα οι λογαριασμοί δεσμεύτηκαν εκ νέου αυτή αφορά από μία εκ των πιστωτριών τραπεζών. Το υπόλοιπο ποσό οφείλεται στις τράπεζες, Alpha, Πειραιώς και Εθνική.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/kerdi-ano-ton-2-ekatommirion-evro-se-klirosi-tou-kino/60968



    ΣΧΟΛΙΑ