• Business

    AstraZeneca: Mega deal 1 δισ. δολαρίων με τη Pfizer – Τι περιλαμβάνει

    • Bloomberg
    Astra Zeneca: Εξετάζει την ανθεκτικότητα της θεραπείας της κόντρα στην μετάλλαξη Όμικρον

    Pascal Soriot, Chief Executive of AstraZeneca (EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Στα σκαριά βρίσκεται ένα deal 1 δισ. δολαρίων μεταξύ AstraZeneca και Pfizer, καθώς η Astra συμφώνησε να αγοράσει ένα χαρτοφυλάκιο γονιδιακών θεραπειών σπάνιων ασθενειών από την Pfizer. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το γ’  τρίμηνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    Την ώρα που η βρετανικός κολοσσός ανέφερε πωλήσεις και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στο β’ τρίμηνο, η συμφωνία με την Pfizer θα επιταχύνει τις φιλοδοξίες της, να αναπτυχθεί σε κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, δήλωσε στο Bloomberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Astra, Pascal Soriot.

    «Πιστεύουμε ότι η κυτταρική θεραπεία θα είναι ένα σημαντικό μέρος του μέλλοντος της ιατρικής σχετικής με τον καρκίνο, αλλά και πέραν αυτής. Έχουμε πραγματικά χτίσει δυνατότητες στη γονιδιακή θεραπεία εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Σημειώνεται ότι η Astra ανέφερε αποτελέσματα σε πωλήσεις και κέρδη εξαμήνου άνω των προσδοκιών, αλλά άφησε αμετάβλητο το guidance για το 2023.

    Η μετοχή της σημείωσε άνοδο σχεδόν 2% στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις της Παρασκευής στο Λονδίνο.

    Την ίδια στιγμή, εξετάζονται τα αποτελέσματα του φαρμάκου για τον καρκίνο του πνεύμονα της Astra, το datopotamab deruxtecan, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει το «παιχνίδι», εάν μπορούσε να αντικαταστήσει τη χημειοθεραπεία ως θεραπευτική επιλογή.

    Οι μετοχές της Astra και του συνεργάτη της για το συγκεκριμένο φάρμακο, Daiichi Sankyo, υποχώρησαν απότομα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά από ερωτήματα που ετέθησαν σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του φαρμάκου.

    Ωστόσο, ο Soriot δήλωσε ότι «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όταν δουν τα λεπτομερή αποτελέσματα οι ασθενείς, θα ενθαρρυνθούν».

    «Αυτό το προϊόν «θα έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης: 

    Άνοδος των τιμών στα μεταχειρισμένα ρολόγια Omega, Cartier – Συνεχίζεται η πτώση στα Rolex

    Toshiba: Τον Αύγουστο η διαδικασία εξαγοράς ύψους $15 δισ.

    Mytilineos: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας €734.435



    ΣΧΟΛΙΑ