• Business

    To Mega , o Πήγασος , ο Λ. Φραγκιαδάκης και η Εθνική Τράπεζα


    Η στήλη risky games σήμερα ασχολείται με την υποχρέωση της Πήγασος να εγγράψει στον ισολογισμό της το Mega με μηδενική αξία αλλά και την πίεση που ασκείται στον επικεφαλής της ΕΤΕ να αναβαθμίσει συγγενή υπουργού στην Εθνική Τράπεζα.

    Mega – Πήγασος 1:

    Η Πήγασος Εκδοτική, ο υπερχρεωμένος όμιλος συμφερόντων Μπόμπολα που κατέχει το κανάλι Mega, υποχρεώθηκε σε επανακατάρτιση των οικονομικών της μεγεθών, αφού παρουσίασε ζημιές ύψους 64 εκ. ευρώ. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ΧΑ ζήτησε τον επανακαθορισμό της αξίας της μετοχής της εισηγμένης Τηλέτυπος (Mega Channel). Σύμφωνα με τα καταρτισμένα οικονομικά μεγέθη της Πήγασος, συμμετοχή στην Τηλέτυπος ανέρχεται στα 29,4 εκ. ευρώ για τη μητρική εταιρεία και 8,3 εκ. ευρώ για τον όμιλο.

    Mega – Πήγασος 2:

    Οι ορκωτοί ελεγκτές όμως επισήμαναν πως η αποτίμηση αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πορεία της εταιρείας. Γι’ αυτό και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαίτησε την επανακατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων της Πήγασος Εκδοτική. Έτσι η Πήγασος αναγνώρισε μηδενική αξία συμμετοχής στην Τηλέτυπος τόσο για τη μητρική εταιρεία όσο και για τον όμιλο.

    Mega – Πήγασος 3:

    Αυτό εκτόξευσε τις ζημιές της Πήγασος σε 63,484 εκ. ευρώ για το 2015 από 55,167 εκ. ευρώ. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ΧΑ είχε απαιτήσει και από την Τηλέτυπος να πράξει το ίδιο για τις οικονομικές της καταστάσεις του 9μήνου του 2015 καθώς παρέλειψε να κηρύξει ληξιπρόθεσμα τα αρρύθμιστα ομολογιακά της δάνεια και είχε καταχωρημένες στα ταμεία της μεταχρονολογημένες επιταγές.

    Φραγκιαδάκης – Εθνική Τράπεζα 

    Ο πολυπράγμων υπουργός Επικρατείας και Νο 2 του Μεγάρου Μαξίμου δεν περιορίζεται μόνον στις (πολλές) αρμοδιότητές του. Επεκτείνει διαρκώς τη δράση του. Όπως γράφει ο Βηματοδότης στο vima.gr ο Νίκος Παππάς απαίτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη να τοποθετήσει ως διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην Εθνική μια κυρία που προΐσταται καταστήματος στα βόρεια προάστια. Κατά σύμπτωση είναι και… εξαδέλφη του.

    Ο κ. Φραγκιαδάκης αρνήθηκε να τοποθετήσει την εξαδέλφη στη θέση αυτή, μεταδίδοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την κομματικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας. Για να δούμε ποιος τελικά θα επικρατήσει; Ο Παππάς ή ο Λεωνίδας;

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/clarksons-i-naftilia-vadizi-se-tentomeno-schini/37374



    ΣΧΟΛΙΑ