• Business

    Prem Watsa (Fairfax): Τι θα πει με Ε. Μυτιληναίο, Ν. Καραμούζη και Γ. Χρυσικό

    Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλής όμιλος Μυτιληναίος.


    Στο Τορόντο του Καναδά θα βρεθούν σε λίγες ώρες οι διοικήσεις της Eurobank και των εταιρειών στις οποίες έχει συμμετοχή η Fairfax στην Ελλάδα για την ετήσια γενική συνέλευση του επενδυτικού fund. Ο Prem Watsa που περιμένει πολλά από τις τοποθετήσεις του στη χώρα, διατηρεί μεγάλη εκτίμηση για τους επικεφαλής της Eurobank τους Νίκο Καραμούζη και Φωκίωνα Καραβία, τον επικεφαλής της Grivalia Γιώργο Χρυσικό και της Praktiker Ι. Σελαλμαζίδη ενώ έχει προσωπική σχέση με τον Βαγγέλη Μυτιληναίο.
    Νίκος Καραμούζης, ετών 63. Πρόεδρος Eurobank
    Νίκος Καραμούζης, ετών 63. Πρόεδρος Eurobank
    evaggelos-mytilinaios
    Ευάγγελος Μυτιληναίος
    Θα έρθει η στιγμή μας στην Ελλάδα, είπε πρόσφατα ο Prem Watsa αναφερόμενος στις ελληνικές επενδύσεις της Fairfax, και αναμένεται ότι και από το βήμα της γενικής συνέλευσης θα παράσχει στήριξη στις προοπτικές της χώρας. «Αν και δεν υπάρχουν βεβαιότητες στη ζωή, φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες έχουν απορρίψει την ιδέα επιστροφής στη δραχμή και εφαρμόζουν το μνημόνιο», εκτιμά ο Watsa, o oποίος στην ετήσια επιστολή προς τους μετόχους περιγράφει αναλυτικά την πορεία των ελληνικών του επενδύσεων, δηλώνοντας την εμπιστοσύνη του στη διοικητική ομάδα της Eurobank, τους κ.κ. Καραμούζη και Καραβία, ενώ επισημαίνει ότι οι άλλες τοποθετήσεις του, στην Grivalia, την Praktiker και φυσικά τον Όμιλο Μυτιληναίου, έχουν καλή πορεία παρά τις δυσκολίες.
    Prem Watsa, chief executive officer of Fairfax Financial Holdings Ltd., speaks at a news conference following the company's annual meeting in Toronto, Ontario, Canada, on Thursday, April 22, 2010. Photographer: Norm Betts/Bloomberg
    Ο Prem Watsa
    Ειδική αναφορά κάνει ο Prem Watsa στη νεοαποκτηθείσα Eurolife, τονίζοντας την εξαιρετική γνώμη του προσωπικά για τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου αλλά και τις προοπτικές της εταιρείας. Προαναγγέλλει μάλιστα την απόκτηση από την καναδική ασφαλιστική εταιρεία OMERS (Ontario Municipal Employees Retirement System) του 40% της Eurolife προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εξαγορά από τη Fairfax. Αντιστοίχως, η OMERS είχε αποκτήσει το 30% της ασφαλιστικής Brit, ενώ η Fairfax διατηρεί το δικαίωμα επαναγοράς μετοχών και στις δύο εταιρείες εντός πενταετίας.
    omers
    To 2015, η Fairfax συμπλήρωσε 30 χρόνια λειτουργίας, τα οποία και γιόρτασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Costa Navarino. Το 2015 ο όμιλος εμφάνισε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία του, με καθαρά κέρδη 705 εκατ. δολάρια.
    Στο τέλος Ιανουαρίου ο Prem Watsa και οι επικεφαλής δέκα κορυφαίων διεθνών funds, βρέθηκαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, και υπουργούς της κυβέρνησης.
    Γιώργος Χρυσικός. CEO Grivallia
    Γιώργος Χρυσικός. CEO Grivallia



    ΣΧΟΛΙΑ