• Business

    Ο “ΔΕΣΜΟΣ” εν τη ενώσει


    Η ιδρυτική ομάδα της ΜΚΟ αποτελείται από νέες γυναίκες, με αξιοζήλευτες σπουδές προερχόμενες από γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες. Μέσα σε 4 χρόνια λειτουργίας, έχουν βοηθήσει πάνω από 500 κοινωφελείς οργανισμούς πανελλαδικά, με αγαθά που ξεπερνούν σε αξία τα 2.000.000 ευρώ, αγγίζοντας πάνω από 300.000 συνανθρώπους μας.

    Η ιδρυτική ομάδα του Σωματείου Δεσμός-Αλέξια Κατσαούνη Μαρίνα Σωτηρίου Εκάβη Βαλλερά Μυρτώ Αναστασοπούλου Νίκη Κεραμέως.
    Η ιδρυτική ομάδα του Σωματείου Δεσμός-Αλέξια Κατσαούνη Μαρίνα Σωτηρίου Εκάβη Βαλλερά Μυρτώ Αναστασοπούλου Νίκη Κεραμέως.

    Η ΜΚΟ Δεσμός δημιουργήθηκε εν καιρώ κρίσης και σκοπός της είναι να βοηθήσει τα θύματα που μαστίζονται από αυτήν. Πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία βρίσκονται πέντε κυρίες που αποδεικνύουν ότι η ευαισθησία και η καινοτομία είναι γένους θηλυκού.

    Από την εκδήλωση ART OF GIVING ΙΙ– Σιωπηρή Δημοπρασία Έργων Τέχνης
    Από την εκδήλωση ART OF GIVING ΙΙ– Σιωπηρή Δημοπρασία Έργων Τέχνης

    Η διαφοροποίηση του ΔΕΣΜΟΥ έγκειται στο γεγονός ότι είναι ένας ενδιάμεσος φορέας, ένας κρίκος, ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση. Καλύπτει ανάγκες άλλων μη κερδοσκοπικών οργανισμών και φορέων σε αγαθά και υπηρεσίες μέσα από δωρεές ιδιωτών και εταιρειών. Εύκολα και αποτελεσματικά μπορεί να προσφέρει οποιοσδήποτε και ηλεκτρονικά μέσω του www.desmosdirect.org.
    Μυρτώ Αναστασοπούλου

    Mυρτώ Αναστασοπούλου.
    Mυρτώ Αναστασοπούλου.Head of Press & Media Relations at MAKRI S.A.

    Η Μυρτώ απέκτησε ΒΑ στην Κοινωνιολογία στο College of the Holy Cross των Η.Π.Α. Τον τελευταίο της χρόνο στην Αμερική έζησε στην Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε σε επώνυμα καταστήματα και στην αμερικάνικη έκδοση του ELLE. Επέστρεψε στην Αθήνα για να ασχοληθεί με την μόδα και να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα, MAΓΕΙΑ-TEE, που εμπορεύεται ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα. Τώρα δουλεύει μαζί με την μητέρα της στην οικογενειακή επιχείρηση ΙΛΕΑΝΑ ΜΑΚΡΗ Α.Ε. που σχεδιάζει και εξάγει πολύτιμα κοσμήματα σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

     

    Εκάβη Βαλλερά

    Ladies Run 2013. O διοργανωτής του αγώνα, Κίμων Φραγκάκης, επέδωσε στην εκπρόσωπο του ΔΕΣΜΟΥ, Εκάβη Βαλλερά, επιταγή 3200 ευρώ για γυναικολογικές εξετάσεις μέσω των Γιατρών του Κόσμου.
    Ladies Run 2013. O διοργανωτής του αγώνα, Κίμων Φραγκάκης, επέδωσε στην εκπρόσωπο του ΔΕΣΜΟΥ, Εκάβη Βαλλερά, επιταγή 3200 ευρώ για γυναικολογικές εξετάσεις μέσω των Γιατρών του Κόσμου.

    Η Εκάβη έχει σπουδάσει Κλασσική Φιλολογία και Θέατρο. Έχει ζήσει στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε για 2 χρόνια στο Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Merrill Lynch, και, εκτενώς, στο χώρο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, στην παραγωγή θεάτρου και καλλιτεχνικών-πολιτιστικών διοργανώσεων. Έχει συνεργαστεί με επιφανείς οργανισμούς όπως το New York State Council on the Arts, το NY Fringe Festival, το Public Theater και το Φεστιβάλ Αθηνών, όπου έχει θητεύσει, παράλληλα με την παραγωγή, ως συντονιστής προγραμμάτων, εκδηλώσεων, διαχειριστής εθελοντών και στο fundraising.

    Αλέξια Κατσαούνη

    Αλέξια Κατσούνη, Πρόεδρος "ΔΕΣΜΟΣ"
    Αλέξια Κατσούνη, Πρόεδρος “ΔΕΣΜΟΣ”

    Η Αλέξια είναι απόφοιτος του Middlebury College στις Η.Π.Α. Μετά την αποφοίτηση της, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί για την ομάδα του NBA New York Knicks, στον τομέα των Community Relations. Μετά από τρία χρόνια αποφάσισε να αποκτήσει ένα MBA στο IESE Business School της Βαρκελώνης. Εργάστηκε για δύο χρόνια στο Corporate Social Responsibility τμήμα της τηλεφωνικής εταιρίας Orange France Telecom στη Μαδρίτη, μέχρι που αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα το 2009.

    Διαβάστε εδώ την συνέντευξη της προέδρου του ΔΕΣΜΟΥ στο mononews.gr, Αλέξιας Κατσαούνη.

    Νίκη Κεραμέως

    Νίκη Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ.
    Νίκη Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ.

    Η Νίκη Κεραμέως είναι Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ. Είναι δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης και εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία «ΚΕΡΑΜΕΥΣ & ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ» που εδρεύει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Université Paris II (Panthéon-Assas), από όπου απέκτησε το βασικό της πτυχίο (Maîtrise) και μεταπτυχιακό τίτλο (D.E.A.) με ειδίκευση στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και στη διαιτησία. Παράλληλα με το μεταπτυχιακό της τίτλο, η Νίκη δίδασκε νομικά σε πρωτοετείς φοιτητές του Université Paris II. Στη συνέχεια, μετέβη στις Η.Π.Α. όπου απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο (LL.M.) από το Harvard Law School και εργάστηκε για ορισμένα χρόνια στη Δικηγορική Εταιρεία Cravath, Swaine & Moore LLP στη Νέα Υόρκη.
    Μαρίνα Σωτηρίου

    Η Οδοντίατρος Σωτηρίου Μαρίνα.
    Η Οδοντίατρος Σωτηρίου Μαρίνα.

    Η Μαρίνα είναι οδοντίατρος. Σπούδασε στο Λονδίνο, στο St. Bartholomew’s and The London School of Medicine and Dentistry όπου πήρε το πτυχίο της Οδοντιατρικής (BDS), και μετά συνέχισε τις σπουδές της στην Προσθετική Οδοντιατρική στο New York University στη Νέα Υόρκη. Στη Νέα Υόρκη, εργάστηκε για ένα χρόνο ως οδοντίατρος/»teaching fellow» στο πλαίσιο της κλινικής του New York University. To 2006 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου και εργάζεται έκτοτε ως οδοντίατρος σε προσωπικό της ιατρείο.
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του Δεσμού και φωτογραφικό υλικό, αλλά και για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.desmos.org.



    ΣΧΟΛΙΑ