• Business

    Κάντο όπως η κ. Μ. Βαρδινογιάννη και ο κ. Ε. Μαρινάκης


    Οι Έλληνες επιχειρηματίες ξέρουν πολύ καλά ότι το προσφυγικό έρχεται να αποτελέσει ένα ακόμη συστατικό ενός εκρηκτικού κοκτέιλ για την ελληνική οικονομία. Από την άλλη, δεν μπορούν να μείνουν αμέτοχοι στο δράμα των ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και την οικογένειά τους. Η ευημερία των αριθμών δεν έχει θέσει στον ανθρώπινο πόνο. Επιφανείς επιχειρηματίες βάζουν το χέρι στην τσέπη, και κάνουν αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση

    Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μ. Βαρδινογιάννη

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκπονήσει ούτε μία μελέτη, τόσο για τον αριθμό των προσφύγων που μπορούν να παραμείνουν στη χώρα μας, όσο και για τις ενισχύσεις που θα πρέπει να απαιτήσει η χώρα από την Ε.Ε. για τη δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, και εκείνων που θα παραμείνουν στη χώρα και εκείνων που θα μετεγκατασταθούν.

    ScreenHunter_450 Mar. 04 22.09

    Οι περιπτώσεις της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και του κυρίου Ευάγγελου Μαρινάκη αποδεικνύουν ότι σε καταστάσεις τέτοιας κρίσης, αυτό που κυρίως μετράει είναι οι πράξεις αλληλεγγύης και όχι μόνο τα λόγια.

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής και πρόεδρος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
    Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος ΟΣΦΠ

    Με πρωτοβουλία του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη οι κουζίνες του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα μαγειρεύουν καθημερινά χιλιάδες μερίδες ζεστό φαγητό, που θα προσφέρεται στο λιμάνι του Πειραιά στους συνανθρώπους μας, που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και από τις ζωές τους.

    Πλημμύρισε ο Πειραιάς από πρόσφυγες
    Πλημμύρισε ο Πειραιάς από πρόσφυγες

    Η πρέσβειρα Καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη μοίρασε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς η κατάσταση στον Πειραιά, όπου συνεχώς καταφτάνουν μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά είναι πολύ δύσκολη και ουδείς εκ της κυβερνήσεως δεν έχει συνδράμει μέχρι στιγμής. Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις στους πρόσφυγες, διανεμήθηκαν τρόφιμα και φάρμακα και έγινε εμβολιασμός σε βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 16 ετών.

    ScreenHunter_455 Mar. 04 22.16

    Ούτε η φιλανθρωπία, ούτε η ελεημοσύνη ούτε επίσης οι αγνές προθέσεις χιλιάδων εθελοντών, μπορούν να αντικαταστήσουν ή να υποκαταστήσουν τις κοινωνικές λειτουργίες, ακόμη κι εαν το κράτος είναι χρεοκοπημένο. Στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε μείνουν είτε φύγουν, πρέπει να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες στέγασης, τροφής, περίθαλψης. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να καταστήσει σαφές ότι η μεταναστευτική κρίση υπερβαίνει τις δυνατότητες της χώρας. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη διαχείριση σε διεθνές επίπεδο.

    ScreenHunter_454 Mar. 04 22.15
    Παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, η χώρα μας βρήκε τη δύναμη να αγκαλιάσει τους αιτούντες άσυλο. Δεν έχει όμως τη δυνατότητα να φιλοξενήσει το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που κινούνται με προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη.



    ΣΧΟΛΙΑ