• Business

    Καυστικός Βγενόπουλος: Και χρωστάνε και ζητάνε

    Ανδρέας Βγενόπουλος

    Ανδρεας Βγενοπουλος, ετών 63.Επιχειρηματίας


    «Το κράτος μας χρωστάει 80 εκατ. ευρώ». Καυστικός και με ειρωνική διάθεση εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ομίλου ΜΙG και αντιπρόεδρος του ομίλου Υγεία σε εκδήλωση του Νοσοκομείου. Μπορεί πλέον να εμφανίζεται σπάνια και να αποστρέφεται τα μέσα ενημέρωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δίνει το παρόν σε ανοιχτές εκδηλώσεις των εταιρειών του ομίλου MIG. Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ήταν η αφορμή για να «ξεσπαθώσει» ο χειμαρρώδης Mr MIG με αιχμές και κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση.

    «Το κράτος μας χρωστάει 80 εκατ. ευρώ και από την άλλη «διψάει» για φόρους από εμάς», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος προς στελέχη και εργαζομένους των εταιρειών και του ομίλου Υγεία. Με μελανά χρώματα περιέγραψε και τις προοπτικές του 2016, λέγοντας χαρακτηριστικά « Το 2016 προβλέπεται μια σκοτεινή χρονιά» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν βλέπει «φως» στην οικονομική πορεία της χώρας.

    Η σύζυγος του ισχυρού άνδρα της ΜIG, Αρετή (Ρίτα) Σουβατζόγλου, Πρόεδρος ΥΓΕΙΑ
    Η σύζυγος του ισχυρού άνδρα της ΜIG, Αρετή (Ρίτα) Σουβατζόγλου, Πρόεδρος ΥΓΕΙΑ
    Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η πρόεδρος του ΥΓΕΙΑ, σύζυγος του επιχειρηματία, Αρετή Σουβατζόγλου, η οποία με τη δράση και τα έργα της παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο στον Όμιλο Υγεία. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως δυναμική γυναίκα, όπως καταμαρτυρούν όλοι οι στενοί και όχι μόνο συνεργάτες της, είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας και μιλά άπταιστα 4 ξένες γλώσσες.
    Όπως ήταν αναμενόμενο, στα «πηγαδάκια» που δημιουργήθηκαν μετά την εκδήλωση, συζητήθηκε η επιθετική διάθεση του επιχειρηματία που φάνηκε μέσα από τις δηλώσεις του. Πολλοί δεν περίμεναν να εμφανιστεί στο event γιατί  έχει αποστασιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα από τα τεκταινόμενα της χώρας.
    Ανδρεας Βγενοπουλος, ετών 63.Επιχειρηματίας
    Ανδρεας Βγενοπουλος, ετών 63.Επιχειρηματίας

    O Ανδρέας Βγενόπουλος είναι ο επιχειρηματίας που τα έχει βάλει δημοσίως με τη μισή Βουλή και έχει προκαλέσει με τις  επιχειρηματικές κινήσεις του. Κάθε εμφάνιση του πολυσυζητημένου επιχειρηματία γίνεται talk of the town.

    Η επιλογή του να δώσει το παρόν, από πολλούς παρευρισκόμενους ερμηνεύτηκε ως μία «δέσμευση» προς τους εργαζομένους για το μέλλον των επιχειρήσεων του ομίλου MIG. Ο πολυσυζητημένος επιχειρηματίας προσπαθεί να επιτύχει ένα turnaround story.

    Τα πρώτα βήματα έγιναν ορατά στα αποτελέσματα εννεαμήνου 2015 της MIG καταγράφοντας εντυπωσιακή βελτίωση των χρηματοοικονομικών  επιδόσεων.

    Όσον αφορά το ΥΓΕΙΑ, που είναι ένα «διαμάντι» στο χαρτοφυλάκιο της MIG,  με βάση τα τελευταία στοιχεία του ισολογισμού , ο τζίρος διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και η λειτουργική κερδοφορία βελτιώθηκε παρά το γεγονός ότι επηρεάστηκε αρνητικά από τις μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις περικοπών στην τιμολόγηση των νοσηλειών και των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (rebate και clawback) οι οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή αναδρομικά από 1.1.2013.

    Δε χωρά αμφιβολία, ότι ο εκρηκτικός Ανδρέας Βγενόπουλος,  έχει μπροστά του πολύπλευρες προκλήσεις και ιδιαίτερα κρίσιμα στοιχήματα. Ως παλιός πρωταθλητής της ξιφασκίας προφανώς γνωρίζει άριστα να διαχειρίζεται και τις νίκες, αλλά και τις ήττες.



    ΣΧΟΛΙΑ