• Business

    Google: Οι 2 ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας πριν δεχτούμε μια δουλειά

    • NewsRoom


    Πριν γίνει το 2014, ένα από τα βασικά μέλη στην ομάδα της πανίσχυρης Google, η Ivy Ross εργάστηκε σε αντίστοιχες επιτυχημένες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα την διάσημη αλυσίδα καταστημάτων ρούχων της GAP. Μπορεί κάποιος να την χαρακτηρίσει ως ένα άτομο πολυπράγμων καθώς, πριν την Google είχε ασχοληθεί ακόμη και με τον σχεδιασμό κοσμημάτων, ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο του τολμηρού και πρωτοπόρου χαρακτήρα της.

    Ivy Ross, διευθυντικό στέλεχος της Google
    Ivy Ross, διευθυντικό στέλεχος της Google

    Αυτή η τολμηρή της στάση απέναντι σε οτιδήποτε καινούργιο, της χάρισε το χαρακτηριστικό του αντισυμβατικού χαρακτήρα, κάτι που αν της έλειπε, όπως ομολογεί δεν θα είχε ανακαλύψει σημαντικές αλήθειες για τα μονοπάτια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας.

    Θέλοντας να μοιραστεί όμως, τις γνώσεις που έχει αποκομίσει ύστερα από πολλά χρόνια προσωπικής προσπάθειας, αλλά και μέσα από την εργασιακή της εμπειρία σε εταιρείες κολοσσούς, μίλησε σε απόφοιτους του Τεχνολογικού Ινστιτούτου στον τομέα της μόδας, δίνοντας τους συμβουλές καριέρας.

    Αν προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε σε μια φράση την βασική της ιδεολογία αυτή θα ήταν “να είστε αυθεντικοί”. Όπως τόνισε πολλές φορές κατά την διάρκεια της ομιλία της, αν και το βιογραφικό της σημείωμα μπορεί να δείχνει πολύ εκλεκτό, παρόλα αυτά σημειώνει πως δέχτηκε να εργαστεί σε εταιρείες στις οποίες μπορούσε να είναι ο εαυτός της, έτσι ώστε να μπορεί να εργαστεί ελεύθερα και να δημιουργήσει.

    career paths

    Όπως η ίδια ομολόγησε, πριν την αποδοχή οποιασδήποτε επαγγελματικής πρότασης θέτει δύο βασικά ερωτήματα στον εαυτό της, “τι θα μάθω δουλεύοντας σε αυτή την θέση” και “θα με αξιοποιήσουν σε αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα;”

    Αυτά τα ερωτήματα εξηγεί, είναι πολύ σημαντικά καθώς μπορεί να βοηθήσουν όλα τα νέα παιδιά να μην πέσουν στην παγίδα του πενταετές επαγγελματικού πλάνου, μια κίνηση που μπορεί εύκολα να μπερδέψει έναν νέο εργαζόμενο.

    Μετά την σημαντική επιτυχία που σημείωσε, όταν ήταν μόλις 20 ετών με το επιχειρηματικό εγχείρημα με τα κοσμήματα της, συνειδητοποίησε ότι η χαρά που έρχεται από την προσωπική ικανοποίηση δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη. Ακόμη όπως τόνισε η χαρά της επιτυχίας βρίσκεται στην διαδρομή και για αυτό τον λόγο οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να αγαπούν αυτή την διαδρομή.

    Friends summer

    Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, αποκάλυψε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να είχε προβλέψει πως θα κατάφερνε να εργαστεί στην Google, αλλά οι “μυστικές” της ερωτήσεις ήταν μάλλον αυτές που την οδήγησαν εκεί. Ο ιδανικός δρόμος για το χτίσιμο της καριέρας μας, εξηγεί, δεν θα καταφέρει να μας πάει στο σωστό μέρος, η εύρεση του αληθινού εαυτού μας και των “θέλω” μας όμως, θα μας δείξουν την σωστή κατεύθυνση.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/ta-7-simantikotera-pragmata-pou-prepi-na-xerete-simera-23/48063

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/video-agrievoun-i-diadilosis-kata-tou-trump-pirovolismi-ke-dakrigona-se-omilia-tou-video/48072



    ΣΧΟΛΙΑ