• Business

    Γιατί ο Ν. Λούλης μπαίνει στην Ινδία χωρίς την Chipita

    • NewsRoom
    Νίκος Λούλης. Επικεφαλής Μύλων Λούλη

    Νίκος Λούλης. Επικεφαλής Μύλων Λούλη


    Στη αγορά της Ινδίας με επένδυση όμως πολύ μικρότερη από αυτή που σχεδιαζόταν αρχικά καθώς δεν θα συμμετέχει τελικά στο σχήμα η Chipita, μπαίνει η εταιρεία Μύλοι Λούλη. Συγκεκριμένα το αρχικό σχέδιο ήταν ότι η Μύλοι Λούλοι με την από κοινού συσταθείσα θυγατρική με την Chipita Lafco Leader Asian Food Company Ltd θα προχωρούσαν σε επένδυση περίπου 15 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία αλευρόμυλου στη Ινδία. Ωστόσο έρευνες έδειξαν ότι η δημιουργία αλευρόμυλου δεν ενδείκνυται στην παρούσα χρονική περίοδο. Έτσι η Μύλοι Λούλη γνωστοποίησε σε ανακοίνωση της την αγορά του 40% της εταιρείας Grinco Holdings Ltd, έναντι τιμήματος 40.000 ευρώ από την εταιρεία Chipita Participations Limited.

    Ο 30χρονος σήμερα Νίκος Λούλης, ο οποίος σε ηλικία μόλις 25 χρόνων ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας από τον πατέρα του Κωνσταντίνο, αποφάσισε να προχωρήσει αυτόνομα στη μικρότερη περίπου 1 εκατ. ευρώ επένδυση με σκοπό την ενδελεχή έρευνα της τοπικής αγοράς της Ινδίας και την απόφαση στη συνέχεια ως προς τα περαιτέρω βήματα στα οποία εξακολουθεί να περιλαμβάνεται η δυνατότητα μιας από κοινού μεγαλύτερης επένδυσης με τον όμιλο της Chipita.

    Ο νεαρός αλλά αποφασιστικός Ν. Λούλης

    Ο επικεφαλής της μύλοι Λούλη παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει δείξει μεγάλη αποφασιστικότητα σε προηγούμενες κινήσεις της εταιρείας. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι και στην προσωπική του ζωή έπαιρνε αποφάσεις που άλλοι στην ηλικία του δεν σκέφτονται καν όπως το να παντρευτεί πολύ μικρός ή να καταταχτεί στις ειδικές δυνάμεις στη στρατιωτική του θητεία.

    Επίσης πρόσφατα ο Νίκος Λούλης, που αποτελεί την 7η γενιά μυλωνάδων, καταγόμενος από την Αετορράχη Κατσανοχωρίων, ανέλαβε με δικά του έξοδα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του.

    Η ωριμότητα αυτή που επέδειξε από νωρίς ο Νίκος Λούλης ήταν και από τους βασικούς λόγους που ο πατέρας του Κωνσταντίνος δεν δίστασε να του παραδώσει τα κλειδιά στην μικρή, για τέτοιες ευθύνες, ηλικία των 25 χρόνων.



    ΣΧΟΛΙΑ