• Business

    Χαμός για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο. Ποιοι ενδιαφέρονται. Όλα τα ονόματα

    • NewsRoom

    Ευάγγελος Μυτιληναίος,. Επικεφαλής ομίλου Μυτιληναίος


    Το απροσδόκητα μεγάλο ενδιαφέρον για την παραχώρηση για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο φέρνει παράταση δύο μηνών στο διαγωνισμό που διενεργεί η ΓΑΙΑΟΣΕ καθώς τα αιτήματα των επενδυτών είναι πολλά. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που παρέλαβαν ήδη τα τεύχη του διαγωνισμού, από 20 στις αρχές Δεκεμβρίου, έχει φτάσει τις 28 και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και παράταση της προθεσμίας για την παραλαβή των τευχών του διαγωνισμού έως τα τέλη Ιανουαρίου.

    Το έργο ανάπτυξης του διεθνούς Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης της έκτασης των 588 στρεμμάτων, η οποία προσφέρεται ολόκληρη και όχι τμηματικά. Ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα γίνει η παραχωρησιούχος και η οποία θα αναλάβει τη μελέτη, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την εκμετάλλευση για 50 έτη του εμπορευματικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών που θα κατασκευαστεί με ταυτόχρονη καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

    Η ευρύτερη έκταση του συγκροτήματος εγκαταστάσεων του Θριασίου Πεδίου για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου περιλαμβάνει τον σταθμό διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων, εμβαδού περίπου 1.450 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΟΣΕ Α.Ε., και τον χώρο ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., έκτασης 588 στρεμμάτων με δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων. Διαθέτει οδικές συνδέσεις προς τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, σιδηροδρομική σύνδεση με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και το λιμάνι του Πειραιά.

    Στη σχετική λίστα των ομίλων που έχουν παραλάβει τεύχη το τελευταίο διάστημα προσετέθησαν, μεταξύ άλλων, και οι: Lamda Development και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ

    Λεωνίδας Μπόμπολας. Ετών 55. CEO Ελλακτωρ
    Λεωνίδας Μπόμπολας. Ετών 55. CEO Ελλακτωρ

    Cosco, Grivalia Properties, ΜΕΤΚΑ, Redeplan, FDL Group, ΟΛΠ Α.Ε., Goldair Cargo, Sarmed, Diakinisis, Εθνική Πανγαία, Ernst & Young, ΠΑΕΓΑΕ, Ομιλος Κοπελούζου, Kuehne + Nagel, Τοξότης Α.Ε., MedLog, Ορφεύς Βεϊνόγλου Α.Ε., Ασπροκατ ΑΕΒΕ, αλλά και πολλοί άλλοι.

    Δημήτρης Κοπελούζος, ετών 63. Επιχειρηματίας
    Δημήτρης Κοπελούζος, ετών 63. Επιχειρηματίας

    Η παραλαβή των τευχών ασφαλώς δεν σημαίνει αυτομάτως και υποβολή δεσμευτικής προσφοράς, αλλά αποδεικνύει τουλάχιστον το ενδιαφέρον για το διαγωνισμό.

    Στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό και τις προβλέψεις του διαγωνισμού, θα κλείσει η διαβούλευση της ΓΑΙΑΟΣΕ με τους υποψηφίους επενδυτές για τους όρους του διαγωνισμού και θα ζητηθούν δεσμευτικές προσφορές στα τέλη Μαΐου.

    Κριτήριο κατακύρωσης του διαγωνισμού θα είναι αποκλειστικά η πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά.



    ΣΧΟΛΙΑ