• Business

    Στ.Πιτσιόρλας: Τις επόμενες ημέρες οι υπογραφές για τα αεροδρόμια

    Στέργιος Πιτσιόρλας

    Στέργιος Πιτσιόρλας. Ετών 60. Προεδρος ΤΑΙΠΕΔ


    Τις επόμενες μέρες υπογράφεται η σύμβαση για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport που αναδείχθηκε μειοδότης, τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.  Μιλώντας στον ΣΚΑΙ διευκρίνισε ότι “πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο, είναι σημαντική εξέλιξη η συμφωνία… Είναι συμφωνία – σταθμός για την αναβάθμιση των υποδομών των αεροδρομίων, με ετήσια έσοδα για το κράτος και μεγάλες επενδύσεις”.
    “Μπορεί το αεροδρόμιο της Σαντορίνης να είναι από τα τελευταία σε υποδομές στην Ευρώπη, όταν η Σαντορίνη είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός; Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά ιδιωτών, έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες ότι το κράτος δεν μπορεί επιτυχώς να χειριστεί αυτά τα θέματα, και δεν είναι και η δουλειά του” τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.

    Ο Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε ότι “μια κυβέρνηση της Αριστεράς έχει καθήκον την αύξηση του πλούτου της χώρας, και όχι μόνο την αναδιανομή του.” “Υπάρχει μια διακομματική κουλτούρα ‘ξεπουλήματος’ που πρέπει να αλλάξει, γιατί μάς έχει φέρει σε πολύ δύσκολο σημείο. Παραχωρούμε τα 14 αεροδρόμια και το λιμάνι του Πειραιά για να αναπτυχθούν για να μπουν κεφαλαία στη χώρα για να έχει όφελος ο λαός” σημείωσε.

    Όσον αφορά την αξιοποίηση του Ελληνικού διευκρίνισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για τη βελτίωση των όρων του σχεδίου με το μειοδότη. “Είναι επένδυση 6 δισ. ευρώ με 40.000 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας” δήλωσε.
    “Αντί να έχουμε ένα χώρο να ρημάζει, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος των κατοίκων της Αθήνας, γίνεται διάλογος για την υλοποίησή του σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.



    ΣΧΟΛΙΑ