• Business

    Άρωμα γυναίκας στην Diageo: Νέα CEO αναλαμβάνει η Debra Crew

    • Bloomberg

    Debra Crew, CEO της Diageo


    Η Diageo ανακοίνωσε ότι η μέχρι πρότινος Chief Operating Officer, Debra Crew, θα διαδεχθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο Ivan Menezes, ο οποίος παρέμεινε επί μια δεκαετία στο τιμόνι της εταιρείας παραγωγής του ουίσκι Johnnie Walker.

    Η άνοδος μίας υποψήφιας από το εσωτερικό της εταιρείας σηματοδοτεί την συνέχεια της έκτης μεγαλύτερης εισηγμένης του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE 100, με την Crew να αναδεικνύεται σε μία από τις πιο υψηλόβαθμες γυναίκες της βρετανικής επιχειρηματικής σκηνής.

    Κατά τη δεκαετία της ηγεσίας του Menezes, η Diageo έγινε συνώνυμο των premium αποσταγμάτων, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιο της brands όπως η τεκίλα Casamigos του George Clooney για 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

    Τώρα, περισσότερες από τις μισές πωλήσεις της εταιρείας προέρχονται από premium ποτά – με κόστος πάνω από 50 δολάρια το μπουκάλι – στο πλαίσιο του πλάνου των κορυφαίων κατασκευαστών αλκοολούχων ποτών να κάνουν τους καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα χωρίς να αυξάνουν την πρόσληψη αλκοόλ.

    Η Crew ήταν ευρέως αναμενόμενο να διαδεχτεί τον Menezes από τότε που επιλέχθηκε για τη θέση του COO τον περασμένο Ιούλιο.

    «Αυτό ήταν ένα από τα πιο καλά σχεδιασμένα πλάνα διαδοχής που μπορούμε να θυμηθούμε στον κλάδο βασικών καταναλωτικών προϊόντων», έγραψε ο James Edwardes Jones, αναλυτής της RBC, σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες. «Δεν θα αναφέρουμε πολλά για τον Ivan, εκτός του ότι η θητεία του ήταν πολύ επιτυχημένη».

    Η Crew ηγήθηκε της καπνοβιομηχανίας Reynolds American Inc. πριν ενταχθεί στην Diageo, ενώ προηγουμένως εργάστηκε στις PepsiCo, Kraft Foods, Nestle και Mars.

    Σε μια κατακερματισμένη αγορά οινοπνευματωδών ποτών, η Diageo είπε το 2021 ότι έχει μόνο 4% μερίδιο αγοράς.

    Σχεδιάζει να αυξήσει αυτό το ποσοστό στο 6% καθώς συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαγορές και θα ευνοηθεί από την αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών που απομακρύνονται από την μπύρα και στρέφονται σε αλκοολούχα πιο ακριβά ποτά.

    O Menezes θα αποχωρήσει στα τέλη Ιουνίου, ανέφερε σε ανακοίνωση της η Diageo.

    Διαβάστε ακόμη:

    Diageo: Πτώσης της μετοχής προκάλεσε η επιβράδυνση των πωλήσεων στις ΗΠΑ

    Microsoft: Θετικά νέα από Βρετανία για τη συμφωνία των 69 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Activision Blizzard



    ΣΧΟΛΙΑ