• Business

    Aptiv: Απόκτησε το 85% της ιταλικής Intercable

    • NewsRoom


    Η αμερικανική εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Aptiv, η οποία συγκαταλέγεται στους προμηθευτές της Tesla, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προχωρά στην εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην ιταλική εταιρεία Intercable Automotive Solutions, έναντι τιμήματος 605,71 εκατ. δολαρίων, αποκτώντας πρόσβαση σε τεχνολογίες που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

    Ειδικότερα, η Aptiv θα αποκτήσει το 85% της Intercable Automotive Solutions, η οποία κατασκευάζει ζυγούς υψηλής τάσης που μεταφέρουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τα παραδοσιακά καλώδια. Η ιταλική εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής σε Ευρώπη και Ασία.

    Η ανακοίνωση

    “Η Intercable Automotive Solutions αποτελεί μια εξαιρετικά στρατηγική προσθήκη στο τμήμα Signal & Power Solutions της Aptiv”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Kevin Clark, σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Reuters.

    Η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Aptiv, αλλά και άλλων προμηθευτών ανταλλακτικών αυτοκινήτων, να ενισχύσουν την παρουσία της στον τομέα των τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών, προκειμένου να καλύψουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις της συγκεκτριμένης αγοράς, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 5 τρισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία.

    Στο τέλος του έτους κλείνει η εξαγορά της Intercable

    Η Aptiv άλλωστε ανακοίνωσε τον Ιανουάριο μια συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για την απόκτηση της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού Wind River, προκειμένου να επωφεληθεί από τη στροφή προς οχήματα προσανατολισμένα στο λογισμικό και να διαφοροποιήσει τη ροή εσόδων της.

    Η απόκτησης του 85% της Intercable Automotive αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ με βάση τους όρους της συμφωνίας, μετά την ολοκλήρωση του deal, η εταιρεία θα λειτουργεί ως αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα εντός του τμήματος Signal & Power Solutions της Aptiv.

    Η Goldman Sachs & Co LLC ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος για τη συμφωνία της Aptiv, ενώ η Clifford Chance ήταν ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Οι ασκούντες πολιτική καλούνται να λάβουν στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα

    Δημοπρατήθηκαν άλλες τρεις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων σε Πάτρα, Σαντορίνη και Τήνο

    Πυρετός στην αγορά των τάνκερ ice class ενόψει χειμώνα



    ΣΧΟΛΙΑ