• Business

    Apple: Το μεγαλύτερο σερί κερδών από το 2003 -Αύξησε την κεφαλαιοποίηση της κατά 407 δισ. δολάρια σε 10 ημέρες

    • Bloomberg
    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος Apple

    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος Apple


    Προς το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2003, από την εποχή δηλαδή που το iPhone δεν είχε ακόμη κυκλοφορήσει και η Nokia Oyj ήταν ακόμη ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, οδεύει η μετοχή της Apple.

    Η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο σημείωσε άνοδο 0,2% στην προσυνεδρίαση την Τρίτη, διευρύνοντας τα κέρδη της για 11η συνεχόμενη ημέρα – ένα σπάνιο επίτευγμα στην 41χρονη ιστορία της στο χρηματιστήριο.

    Κατά τη διάρκεια του ανοδικού σερί, η εταιρεία είδε τη χρηματιστηριακή αξίας να αυξάνεται κατά 407 δισεκατομμύρια δολάρια, όσο είναι περίπου το μέγεθος της Walmart.

    Η Apple ηγείται των μεγάλων μετοχών τεχνολογίας που ανακάμπτουν μετά τη ζοφερή έναρξη του 2022. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη της αναβαθμίστηκαν κατά 7,2% φέτος από τους αναλυτές, γρηγορότερα από τους ανταγωνιστές της, τους υπόλοιπους τεχνολογικούς κολοσσούς (Meta, Amazon, Apple, Netflix και Alphabet).

    Παράλληλα, η μετοχή της δεν επηρεάστηκε από την έκθεση του Nikkei περί περικοπών στην παραγωγή, με αποτέλεσμα να απέχει μόλις 1% από την κάλυψη των ζημιών του 2022.

    Apple set for its longest winning streak since 2003
    Η Apple σημείωσε το μεγαλύτερο σερί κερδών από το 2003

    Το ράλι των ισχυρών μετοχών του κλάδου τεχνολογίας, την ώρα που οι αποδόσεις του 10ετούς Δημοσίου έφτασαν το 2,5%, έχει αφήσει άφωνους τους επενδυτές.

    Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Apple, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, ίσως ανταποκρίνεται στη φήμη της ως καταφυγίου σε μια ταραχώδη εποχή για την τεχνολογία.

    Ο trader Jim Dixon στη Mirabaud Securities, σχολιάζει: «Αρκετά αξιοσημείωτο για μια εταιρεία που διαπραγματεύεται με περισσότερο από 28 φορές τα μελλοντικά κέρδη σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων, με προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και με αυξημένο πληθωρισμό».

    Επιπλέον, την Κυριακή η Apple κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το «CODA», και αναδείχθηκε στην πρώτη υπηρεσία ροής που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο του Χόλιγουντ, ξεπερνώντας την πρωτοπόρο του κλάδου, Netflix.

    Διαβάσατε ακόμη:

    Google και Apple ανακοίνωσαν μέτρα κατά της Ρωσίας



    ΣΧΟΛΙΑ