• Business

    Apple: Πτώση 3% η μετοχή μετά το downgrade από την Barclays

    • NewsRoom
    Τιμ Κουκ, CEO Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Πτώση σημείωσε η μετοχή της Apple, καθώς η Barclays προχώρησε σε υποβάθμισή της, ορμώμενη από τη ζήτηση για το τελευταίο iPhone της, η οποία ήταν χαμηλότερη του αναμενoμένου.

    Η μετοχή υποχώρησε έως και 3% την Τρίτη στις ΗΠΑ.

    Οι αναλυτές της Barclays με επικεφαλής τον Tim Long, μείωσαν την αξιολόγησή τους για την Apple σε underweight και στόχο τιμής στα 160 δολάρια από 161 δολάρια, σηματοδοτώντας μία πτώση της τάξεως του 17% τον επόμενο χρόνο.

    «Αναμένουμε αναστροφή μετά από ένα χρόνο όπου τα περισσότερα τρίμηνα χάθηκαν και η μετοχή υπεραπέδωσε», ανέφεραν οι αναλυτές σε σημείωμα τους την Τρίτη.

    «Οι εκτιμήσεις μας παραμένουν αρνητικές όσον αφορά το iPhone 15, ενώ δεν βλέπουμε καμία έξτρα δυνατότητα ή αναβαθμίσεις, πιθανά να κάνουν το iPhone 16 πιο ελκυστικό».

    Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο-ρεκόρ περίπου 50% πέρυσι, ενώ η χρηματιστηριακή της αξία άγγιξε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η “ναυαρχίδα” της, θα αντέξει σε μια υποτονική οικονομία.

    Ωστόσο, έχουν προκύψει αμφιβολίες για το κατά πόσον η μετοχή θα είναι σε θέση να επαναλάβει τέτοια τεράστια κέρδη δεδομένου του αυξανόμενου ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Huawei, αλλά και του μπλόκου που θέτει η κινεζική κυβέρνηση στις συσκευές ξένης κατασκευής.

    Εκτιμώντας τα δεδομένα, η τιμή-στόχος της μετοχής προβλέπει απόδοση μόλις 3,6% το επόμενο έτος.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΠΑ: Στον «πάγο» η απαγόρευση εισαγωγών Apple Watch

    Alibaba: Επαναγόρασε μετοχές αξίας 9,5 δισ. το 2023

    Palantir: Δίπλα στο Ισραήλ ο αμερικανικός κολοσσός – Στο Τελ Αβίβ η πρώτη συνεδρίαση ΔΣ του 2024



    ΣΧΟΛΙΑ